Antena Meniu Search
x

Slovenia vrea să fie gazda întâlnirii dintre Putin şi Trump

Slovenia este dispusă să găzduiască prima întâlnire între preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin, respectiv, Donald Trump.

Slovenia este dispusă să găzduiască prima întâlnire între preşedinţii Rusiei şi SUA, Vladimir Putin, respectiv, Donald Trump.

'Alegerea locului pentru o întâlnire la cel mai înalt nivel depinde de decizia Washingtonului şi a Moscovei', a spus preşedintele Sloveniei, Borut Pahor, înaintea vizitei sale la Moscova. Şeful sloven a adăugat că, în cazul în care se va decide ca cei doi şefi de stat să se întâlnească în Slovenia, 'vom fi doar încântaţi'.

Pahor consideră o astfel de întâlnire 'extrem de importantă şi necesară,' notează TASS. 'SUA au ajuns la necesitatea revizuirii relaţiilor lor cu Rusia, ceea ce va permite un dialog politic mai eficient şi deschis. Sper că nu va fi doar o discuţie între liderii a două mari puteri, ci un semnal pentru întreaga lume că vor urma schimbări în bine ', - a subliniat el.

Liderul de la Ljubljana a amintit că o întâlnire asemănătoare a avut deja loc în Slovenia în 2001, între şeful de la acea vreme a administraţiei americane George W. Bush şi presedintele rus, Vladimir Putin.

Pe acelaşi subiect

Anterior, ideea de a organiza o întâlnire între Putin şi Trump în Slovenia a fost susţinută de premierul sloven Miro Cerar şi ministrul său de externe Karl Erjavec.

Preşedintele sloven este aşteptat la 10 februarie într-o vizită oficiala la Moscova, în fruntea unei delegaţii ce va include 40 de reprezentanţi ai cercurilor de afaceri şi companii din Slovenia. Cu această ocazie, se aşteaptă semnarea a 11 contracte bilaterale în domenii precum agricultura, telecomunicaţiile, schimbul de tehnologii şi energia în valoare de mai mult de 1 miliard de euro, scrie TASS.

Din 2014, Rusia face obiectul unor sancţiuni economice din partea UE şi SUA ca urmare a rolului său în criza din Ucraina, însă unele ţări membre ale UE ar dori ridicarea sancţiunilor pe măsura reglementării situaţiei din estul teritoriului ucrainean.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Slovenia vrea să fie gazda întâlnirii dintre Putin şi Trump