Antena Meniu Search
x

Un şofer român de TIR, erou al unui ziar italian, la ultima cursă înainte să iasă la pensie

Un şofer român de TIR este erou al unui ziar italian, la ultima cursă înainte să iasă la pensie. "Mihai Ciobanu, șofer de camion în vârstă de 65 de ani, vine din România."

Un şofer român de TIR, erou al unui ziar italian, la ultima cursă înainte să iasă la pensie

Un şofer român de TIR este erou al unui ziar italian, la ultima cursă înainte să iasă la pensie. "Mihai Ciobanu, șofer de camion în vârstă de 65 de ani, vine din România." Așa își începe articolul o publicație italiană, Il Giornale di Vicenza, care prezintă un episod din viața dură a unui camionist român, mereu departe de familie, constrâns să străbată Europa în lung și-n lat în condiții nu tocmai dintre cele mai favorabile.

Mihai Ciobanu și-a parcat camionul și și-a petrecut ziua de repaus, duminică, 12 august, tocmai în apropierea redacției jurnalului din Vicenza, în via Fermi. A atras atenția ziariștilor italieni care au dorit să îl cunoască mai bine și despre conaționalul nostru aceștia au mai scris, citaţi de rotalianul.com:

"O duminică însorită de august petrecută în parcarea din via Fermi. Pe aragazul de camping, supa care fierbe, pe măsuța de picnic, puiul gata de a fi prăjit. Mihai Ciobanu, șofer de camion de 65 de ani, sosește din România. După 45 de ani de condus TIR-uri și camioane articulate, aceasta va fi ultima sa cursă, dar românul totuși, nu se va opri: îmi voi cumpăra o rulotă și voi călători prin toată Europa, declară el zâmbind.

Camionul său este un mozaic de dulăpioare, fiecare colțișor ascunde o surpriză, în interior sunt bidoane cu apă, un frigider, un pat, tot necesarul unei vieți de cursă lungă. "Am notat această parcare încă de anul trecut, când am trecut pe-aici, explică Mihai Ciobanu, ieri am trecut și am decis să mă opresc. Mai târziu voi merge în centrul orașului, să fac o plimbare, pe jos."

Un român simplu, o viață de sacrificii, de muncă și responsabilitate care pe noi, românii, ne impresionează poate mai puțin, pentru că pentru mulți dintre noi înseamnă normalitate. Pentru unii străini însă, obișnuiți cu alte condiții de muncă și trai, unul ca Mihai Ciobanu reprezintă o legendă nescrisă a străzilor zilelor noastre iar viața sa este descrisă ca fiind "singurătatea unui șofer de cursă lungă.”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Vă este teamă să cumpăraţi conserve din magazine?
Observator » Stiri externe » Un şofer român de TIR, erou al unui ziar italian, la ultima cursă înainte să iasă la pensie