Antena Meniu Search
x

Șofer român, erou în Italia după ce a surprins un jaf în plină desfășurare. Camera video din Tesla a filmat hoții cum târăsc un seif plin cu bani

Trei hoți au fost prinși de polițiștii italieni datorită unui șofer român. Aflat la volanul mașinii sale, o Tesla, bărbatul a observat mișcări suspecte în zona unui magazin din Dalmine, provincia Bergamo, așa că a activat camerele de supraveghere perimetrale ale autoturismului. Astfel, a reușit să-i filmeze pe indivizii care tocmai furaseră un seif plin cu bani, ajutând la capturarea lor.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 13.04.2023, 12:07

Șofer român, erou în Italia după ce a surprins un jaf în plină desfășurare. Camerele video ale mașinii sale au filmat hoții fugind cu banii - lasicilia.it

Jaful a fost dat în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Dalmine, provincia Bergamo. Un șofer român care se afla la volanul unei Tesla a observat mișcări suspecte și a activat camerele perimetrale cu care este echipată mașina, reușind să filmeze patru hoți în timp fugeau din magazin cu un sief: înăuntru erau peste 7.000 de euro cash.

În acel moment, românul a alertat polițiștii, cărora le-a pus la dispoziție imaginile. Un ajutor important, care a dus la identificarea și capturarea a trei dintre hoți, al patrulea fiind încă liber. Potrivit publicației Il Giorno, toți sunt nomazi născuți în Italia, înrudiți între ei, cu antecedente penale. Cei trei făptași au fost judecați luni. Pentru cel mai în vârstă, J.A, în vârstă de 37 de ani, judecătorul Donatella Nava a dispus închisoare cu executare. Un tânăr de 27 de ani a primit arest la domiciliu, iar un altul, în vârstă de 20 de ani, va fi cercetat în libertate.

Procesul va începe la sfârșitul lunii aprilie.

Filmul jafului. Hoții au intrat în magazin cu o rangă

Pe acelaşi subiect

În noaptea loviturii, bazându-se pe faptul că nu era prea multă lume, cei patru hoți au țintit magazinul Pepco Italia din Dalmine, în via Provinciale, unul dintre numeroasele magazine din acest lanț care vinde îmbrăcăminte la prețuri mici. Cei patru au ajuns la locul faptei cu un Ford. Era puțin înainte de ora 23.00. Cu fețele acoperite, s-au îndreptat spre ușa din spate pentru a nu fi văzuți. Au forțat-o cu o rangă și, odată intrați în magazin, au trecut la căutarea banilor până au găsit un seif ancorat de perete, într-un birou. L-au smuls și au ieșit.

Intuiția românului

Furtul ar fi fost unul reușit, doar că niciunul dintre cei patru hoți nu au observat o Tesla parcată la mică distanță, la volanul căreia se afla un român. Bărbatul și-a dat imdiat seama ce se întâmplă și a activat camerele mașinii care monitorizează mediul înconjurător. Astfel, el i-a filmat pe cei trei hoți în timp ce fugeau la complicele care îi aștepta în Ford. Cei patru s-au făcut nevăzuți, însă mașina lor a fost găsită ulterior de poliție, cu ajutorul filmărilor obținute de român. Carabinierii au găsit într-o rulotă seiful și uneltele folosite de hoți pentru a da spargerea în magazin. Trei dintre ei au fost arestați, al patrulea este în continuare căutat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Șofer român, erou în Italia după ce a surprins un jaf în plină desfășurare. Camera video din Tesla a filmat hoții cum târăsc un seif plin cu bani