Antena Meniu Search
x
LIVE

Şoigu cere trimiterea urgentă pe front a echipamentelor militare după ce Ucraina a lansat contraofensiva. A dat ordin ca tancurile să aibă blindaj suplimentar

Război în Ucraina. Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a cerut reducerea timpului de livrare a echipamentelor militare către forţele care luptă în Ucraina, în faţa ofensivei ucrainene pe linia frontului, transmite EFE, citat de Agerpres.

De Redactia Observator la 08.06.2023, 22:33
Şoigu cere trimiterea urgentă pe front a echipamentelor militare după ce Ucraina a lansat contraofensiva. A dat ordin ca tancurile să aibă blindaj suplimentar
- Profimedia

"Inamicul a încercat să atace astăzi. În doar două ore, băieţii noştri au distrus dimineaţă 30 de tancuri şi 10 vehicule de luptă de infanterie. Prin urmare, este nevoie de acest echipament. Să ne grăbim!", a subliniat generalul rus în timpul unei vizite la trupele din districtul militar vestic, a precizat departamentul său într-un comunicat.

Şoigu a cerut blindaj suplimentar pe tancurile ce vor fi trimise în Ucraina

Rusia insistă că Ucraina şi-a lansat deja contraofensiva în regiunile Doneţk şi Zaporojie, deşi Kievul a arătat cu o zi înainte că aceasta nu a început încă. În timpul vizitei sale în districtul militar de vest, Şoigu a verificat pregătirea vehiculelor blindate şi a armelor pentru a fi trimise pe linia frontului, precum şi întreţinerea acestora.

"Ministrul a cerut ca timpul de primire a echipamentelor de la întreprinderi (din industria militară rusă) să fie scurtat şi ca acestea să fie pregătite cât mai curând posibil pentru a fi expediate către unităţile forţelor armate', a precizat Ministerul Apărării.

Şoigu a atras, de asemenea, atenţia conducerii Direcţiei principale a blindatelor din cadrul Ministerului Apărării asupra instalării de protecţie suplimentară pe tancuri înainte ca acestea să fie trimise pe front. Totodată, ministrul Apărării a acordat o atenţie deosebită "livrării la timp a muniţiilor şi rachetelor" către unităţile ruseşti, precum şi coordonării de luptă în instruirea forţelor.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Şoigu cere trimiterea urgentă pe front a echipamentelor militare după ce Ucraina a lansat contraofensiva. A dat ordin ca tancurile să aibă blindaj suplimentar