Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Rusia se laudă că a respins contraofensiva Ucrainei din Zaporojie. Şoigu: "În 2 ore, au pierdut 30 de tancuri, 11 blindate şi până la 350 de oameni"

Război în Ucraina. Ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu anunţă că trupele ruse au respins joi o ofensivă ucraineană în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, în contextul în care Kievul se declară pregătit să lanseze un asalt cu scopul de a recuceri teritoriul ucrainean ocupat de Moscova, însă Ucraina ar fi pierdut ”30 de tancuri, 11 vehicule de luptă de infanterie şi pînă la 350 de oameni”, anunţă el, informaţii care nu pot fi verificate independent, relatează AFP, citat de news.ro.

De Redactia Observator la 08.06.2023, 18:01
Rusia se laudă că a respins contraofensiva Ucrainei din Zaporojie. Şoigu: "În 2 ore, au pierdut 30 de tancuri, 11 blindate şi până la 350 de oameni"
- Profimedia

”Azi (joi), la ora (locală) 1.30 (şi ora României), în zona Zaporojie, inamicul a încercat să ne străpungă apărarea cu (...) până la 1.500 de oameni şi 150 de vehicule blindate”, anunţă într-un comunicat Serghei Şoigu. ”Inamicul a fost oprit şi dă înapoi cu pierderi grele”, anunţă el. ”Forţele inamice special formate în vederea implementării acestei străpungeri nu şi-au îndeplinit sarcina”, anunţă Şoigu. ”În urma unei bătălii de două ore, inamicul a pierdut 30 de tancuri, 11 vehicule de luptă de infanterie şi până la 350 de oameni”, anunţă ministrul rus al Apărării.

Aceste informaţii nu pot fi verificate din surse independente, scrie AFP. Autorităţile ucrainene nu au avut nicio reacţie oficială pe marginea acestui subiect. Kievul anunţă de mai multe luni că pregăteşte o mare contraofensivă, cu scopul de a recuceri teritoriile ucrainene cucerite de către Moscova - inclusiv Crimeea, o peninsulă ucraineană anexată de Rusia în 2014.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Observatori estimează că o intensificare a ”operaţiunilor ofensive” ale Kievului de-a lungul liniei frontului, în ultimele săptămâni, sunt primele semnale ale acestui asalt aşteptat. Într-o înregistrare video publicată duminică, armata ucraineană a părut să-i îndemne pe militari să păstreze tăcerea şi sublinia că nu se va anunţa începutul acestei ofensive, împotriva căreia armata rusă s-a pregătit, la rândul său, cu scopul de a-şi păstra poziţiile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Rusia se laudă că a respins contraofensiva Ucrainei din Zaporojie. Şoigu: "În 2 ore, au pierdut 30 de tancuri, 11 blindate şi până la 350 de oameni"