Antena Meniu Search
x

Video Soţia unui român i-a luat locul lui Kate Middleton la parada militară de Ziua Sfântului Patrick

O urmaşă a familiei Ghica i-a ţinut locul prinţesei Kate Middleton, viitoarea regină a Marii Britanii, la parada militară de Ziua Sfântului Patrick. Soţia lui Christopher Ghika, comandantul trupelor personale ale regelui Charles, a fost invitată la ceremonia dintr-un mic orăşel britanic. Kate se reface încă după operaţia misterioasă pe care a suferit-o la începutul anului şi nu a mai participat de 80 de zile la un eveniment oficial. 

de Redactia Observator

la 18.03.2024 , 21:37

Este pentru prima dată în ultimii 7 ani când Catherine, comandantul regimentului gărzilor irlandeze, lipseşte de la ceremonia dedicată Sfântul Patrick. În orăşelul Aldershot, peste 250 de soldaţi i-au transmis un salut milităresc emoţionant Prinţesei de Wales. 

Soţia unui român a luat locul prinţesei

Anul acesta, locul prinţesei a fost luat însă de Lady Ghica, soţia generalului-maior Sir Christopher Ghica. Strănepot al prinţesei şi scriitoarei Martha Bibescu, acesta are origini româneşti. În timpul ceremoniei, Lady Ghica a oferit o coroniţă cu trifoi câinelui Seamus, mascota gărzilor irlandeze. 

Vezi și

Prinţesa de Wales încă se reface după intervenţia chirurgicală abdominală de la începutul anului şi nu a mai participat la niciun eveniment public de 80 de zile. Ar fi fost văzută însă tot ieri, la o fermă situată în apropierea castelului Windsor. 

Pe acelaşi subiect

"Prinţul şi Prinţesa au fost văzuţi la cumpărături. Martorii i-au descris drept fericiţi’, iar Kate părea foarte sănătoasă. Este pentru prima dată, de la Crăciun, când Kate este văzută în public", a declarat Ed Southgate, jurnalist The Sun.

Apariţia cuplului regal în public vine după ce - în ultimele zile - presa a speculat că absența şi problemele de sănătate ale lui Kate ar fi cauzate de presupusa aventură a prinţului William cu Sarah Rose Hanbury, Marchiza de Cholmondeley. O poveste veche, de cinci ani, pe care palatul Kensington nu a comentat-o niciodată.  

Sfântul Patrick a fost sărbătorit cu fast şi peste Ocean. În Chicago, unde trăiesc peste 200.000 de irlandezi, spiriduşii au colorat râul care străbate centrul oraşului în verde. Două parade au avut loc în sudul şi nordul oraşului, iar atracţia principală au fost carele alegorice şi fanfarele. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Mergeţi în vacanţă pe litoralul românesc sau în străinătate?
Observator » Stiri externe » Soţia unui român i-a luat locul lui Kate Middleton la parada militară de Ziua Sfântului Patrick