Antena Meniu Search
x

SpaceX a lansat cea mai mare rachetă construită vreodată. Starship a explodat, după ce a ajuns la 148 km distanţă de Pământ

Bucurie pe jumătate pentru cel mai bogat om al planetei, Elon Musk. Compania SpaceX a miliardarului american a lansat, pentru a doua oară, cea mai mare navă spaţială construită vreodată.

de Redactia Observator

la 18.11.2023, 21:39

SpaceX a lansat cea mai mare rachetă construită vreodată
SpaceX a lansat cea mai mare rachetă construită vreodată - Profimedia

Starship a reuşit să se decupleze de rachetele de propulsie, lucru considerat un succes major, şi chiar a ajuns la altitudinea de 148 de kilometri. Centrul de control a pierdut apoi contactul, aşa că a fost nevoit să activeze funcţia de autodistrugere. La primul zbor de test, în aprilie, ambele rachete au explodat după patru minute. 

Şeful NASA a felicitat echipa 

SpaceX a numit tentativa "un al doilea test de zbor integrat palpitant", felicitând echipa pe contul său de X, fostă Twitter.

Şeful NASA Bill Nelson a felicitat "echipele care au făcut progrese în testul de zbor de astăzi".

Pe acelaşi subiect

"Zborul spaţial este o aventură curajoasă care cere un spirit pozitiv şi o inovaţie temerară. Testul de azi este o oportunitate de a învăţa şi apoi de a zbura din nou. Împreună, NASA şi SpaceX vor readuce umanitatea pe Lună, Marte şi dincolo de ele", a postat el pe X.

Acesta este cel de-al doilea test eşuat al Starship, după unul desfăşurat în aprilie în care prototipul a explodat la puţin timp după decolare. Dar ultimul zbor a reuşit să atingă o serie de borne: la câteva minute după decolare, cele două trepte s-au separat, potrivit Agerpres.

Treapta de jos a explodat la puţin timp după aceea şi nu a aterizat în Golful Mexic cum era planificat, în timp ce a treapta superioară a continuat să zboare pentru o perioadă de timp, după care a explodat şi ea.

În mod normal, treapta a 2-a ar fi trebuit să continue ascensiunea şi apoi să aterizeze în Pacific după circa o oră şi jumătate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » SpaceX a lansat cea mai mare rachetă construită vreodată. Starship a explodat, după ce a ajuns la 148 km distanţă de Pământ