Antena Meniu Search
x

Spania a suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca

Spania a luat luni decizia de a suspenda, din precauţie, injectarea vaccinului de la AstraZeneca contra Covid-19, la fel ca multe alte ţări după semnalarea de efecte secundare, a anunţat ministrul Sănătăţii Carolina Darias.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 15.03.2021, 21:17

Vaccin coronavirus
Spania a suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca - Shutterstock
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Oficialii spanioli au decis suspendarea vaccinării cu serul AstraZeneca, pe o perioadă de 15 zile. Decizia vine în urma acordului convenit în cadrul reuniunii de urgenţă convocate luni, cu scopul de a dezbate acest subiect de guvernul central cu provinciile regionale.

Într-o conferinţă de presă, ministrul a anunţat decizia guvernului de a "suspenda preventiv şi temporar administrarea vaccinului de la AstraZeneca", cât timp Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) se pronunţă cu privire la temerile legate de cheagurile de sânge, anunţ care este aşteptat joi, potrivit news.ro.          

Luni, Franţa a suspendat, pe o perioadă de 24 de ore, utilizarea vaccinului împotriva Covid-19 AstraZeneca-Oxford, aliniindu-se astfel unor ţări ca Germania, Italia, Danemarca, Irlanda şi Olanda. 

Peste 10 ţări au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Germania a devenit cea mai mare țară care a suspendat utilizarea vaccinului coronavirus AstraZeneca în urma raportărilor de cheaguri de sânge. Mai bine de 10 ţări au luat decizia de a opri imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, pe fondul unor rapoarte privind apariţia unor cheaguri de sânge la unele persoane care au primit acest vaccin.

Ţările care au suspendat până acum vaccinarea cu AstraZeneca sunt: Germania, Irlanda, Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda, Republica Democrată Congo, Indonezia, Italia, Austria, Franța, Thailanda și Spania.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Spania a suspendat vaccinarea cu serul de la AstraZeneca