Antena Meniu Search
x

Spaniolii plâng după „căpșunarii” români. "Situaţia e dramatică", spune un fermier din Huelva

Restricţiile impuse în întreaga lume au făcut imposibilă deplasarea miilor de imigranţi care veneau să lucreze în Spania în perioada recoltării căpșunilor.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 16.04.2020, 15:57

Spaniolii resimt lipsa muncitorilor români - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Restricţiile impuse în întreaga lume au făcut imposibilă aducerea de muncitori
  • Fermierii din Huelva au un deficit de 25.000 de muncitori

Restricţiile impuse în întreaga lume au făcut imposibilă deplasarea miilor de imigranţi care veneau să lucreze în Spania în perioada recoltării căpșunilor.

"Este o situaţie dramatică", spune Cristobal Picon, un fermier din Huelva.

Situaţia din Spania era grea şi înainte de venirea coronavirusului, cu fermierii care protestau împotriva costurilor mari de producţie şi a preţului mic la care sunt nevoiţi să vândă produsele. Dar acum, cu noua criză provocată de coronavirus, situaţia s-a agravat, scrie Mediafax.

Fermierii din Huelva au un deficit de 25.000 de muncitori.

Manuel Delgado, un profesor de economie şi agricultură de la Universitatea din Sevilia, spune că şansele ca muncitorii din estul Europei să vină în această perioadă asta sunt aprope zero, iar fermierii trebuie să gândească noi strategii și să se bazeze inclusiv pe localnici pentru a-și îngriji recolta. 

O altă problemă de care se lovesc spaniolii este cea privind condițiile mizere de muncă puse la dispoziția muncitorilor. În ultima perioadă, mulți imigranți au ocolit fermele spaniole, unde ar fi trăit în condiții insalubre.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Spaniolii plâng după „căpșunarii” români. "Situaţia e dramatică", spune un fermier din Huelva