Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Spectacol grandios de Ziua Franţei. Un dirijor român a condus Orchestra Naţională franceză

Francezii au sărbătorit, aseară, în stil mare ziua naţională. Mii de spectatori au admirat focul de artificii impresionant şi au fost emoţionaţi să vadă cum flacăra olimpică ajunge la Paris. Totul a culminat cu un concert de muzică clasică, dirijat de un român.

de Redactia Observator

la 15.07.2024 , 20:50

Spectacolul de Ziua Franţei s-a încheiat grandios - cu un foc de artificii care a durat 20 de minute şi a inclus 24 de culori. Cele cinci cercuri ale Jocurilor Olimpice au apărut pe cer ca să amintească tuturor că întrecerile vor începe la Paris peste 11 zile. Seara a oferit francezilor şi un concert special al Orchestrei Naţionale, dirijată de Cristian Măcelaru.

Flacăra Olimpică a ajuns în capitala Franţei

Muzica clasică a răsunat în curtea Hôtel de Ville din Paris. Mii de iubitori de artă au venit din toate colţurile ţării ca să asiste la eveniment. Înaintea concertului, parizienii şi turiştii au fost martorii unui moment special. Flacăra Olimpică a ajuns în capitala Franţei. Un colonel medaliat cu aur la probele de echitație din 2016 a dus torţa în fața tribunei prezidențiale.

Vezi și

A trecut, apoi, prin mâinile a nu mai puțin de 150 de oameni, sportivi, personalități publice, dar și simpli cetățeni. Astăzi a fost înmânată unui alt purtător, într-un spectacol plin de ritm şi culoare la Moulin Rouge.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
De câte ori consumaţi mezeluri pe săptămână?
Observator » Ştiri externe » Spectacol grandios de Ziua Franţei. Un dirijor român a condus Orchestra Naţională franceză