Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video 244 de ani de la Căderea Bastiliei. Marcel Ciolacu şi Nicolas Warnery, umăr la umăr la deschiderea recepţiei din inima Capitalei

Cei 244 de ani de la Căderea Bastiliei au fost celebraţi, în avans, printr-o recepţie la Ambasada Franţei, aseară, în Capitală. Politicieni, oameni de afaceri şi personalităţi marcante au sărbătorit alături de ambasadorul Franței, Nicolas Warnery. Mai mult, la recepţia fastuoasă, Franţa şi-a arătat sprijinul deplin pentru ca ţara noastră să adere cât mai repede în spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre. 

de Redactia Observator

la 13.07.2024 , 09:38

Umăr la umăr, cu privirea înainte, aşa s-au prezentat Marcel Ciolacu şi Nicolas Warnery, ambasadorul Franţei în România, la deschiderea recepţiei din inima Capitalei. A fost prilejul perfect de-a aduce în discuţie Jocurile Olimpice pe care Franţa le va găzudui anul acesta. 

"Pentru România momentul are un ecou istoric, de o făptură aparte. Anul acesta împlinindu-se o sută de ani de la prima medalie românească, obținută de echipa noastră de rugby, tot la Paris", spune Marcel Ciolacu, premierul României.

"O ocazie de a ne aminti valorile de care suntem atraşi: pacea, fraternitatea, respectul şi toleranţa", spune Nicolas Warnery, ambasadorul Franţei. 

Vezi și

De-a lungul timpului, Franţa a fost sprijinul de nădejde al ţării noastre, în toate demersurile care pun accent pe lumea occidentală. Franţa a fost cea care a încurajat România în procesul de aderare în Uniunea Europeană, dar şi cea care ne-a sprijinit pentru a fi pe aceeaşi treaptă cu ţările membre NATO. Iar încrederea în noi nu se opreşte aici. 

"România beneficiază de sprijinul deplin al Franţei pentru a intra cât mai repede în spaţiul Schengen şi cu frontierele terestre", adaugă Nicolas Warnery, ambasadorul Franţei. . 

"Schimburile bilaterale au atins anul trecut un nivel istoric, de peste 11 miliarde de euro", spune şi Marcel Ciolacu, premierul României.

Mâine este Ziua Națională a Franței, atunci când se împlinesc 244 de ani de la Căderea Bastiliei. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » 244 de ani de la Căderea Bastiliei. Marcel Ciolacu şi Nicolas Warnery, umăr la umăr la deschiderea recepţiei din inima Capitalei