Antena Meniu Search
x

Spectacol la aniversarea Ermitajului

Renumitul muzeu Ermitaj din Sankt-Petersburg împlineşte 250 de ani, iar aniversarea este sărbătorită cu tot fastul cuvenit

Vezi și

Renumitul muzeu Ermitaj din Sankt-Petersburg împlineşte 250 de ani, iar aniversarea este sărbătorită cu tot fastul cuvenit.

Mii de oameni s-au adunat, în ciuda frigului şi a ninsorii, în piaţa centrală din Sankt Petersburg, unde se află Ermitajul. Imaginile luminoase nu au fost proiectate pe faţada muzeului ci pe clădirea Statului Major General, de peste drum, al cărei arc este, de asemenea, un simbol al oraşului. Forma edificiului le-a pus artiştilor unele probleme, rezolvate cu succes.

Unele secvenţe ale spectacolului au omagiat cele mai preţioase picturi din colecţia muzeului. Altele au evocat momentele dramatice din istoria clădirii, cum au fost bombardamentele din cel de-al doilea război mondial care i-au provocat avarii grave. 

Imaginile au fost însoţite de muzica unor compozitori ruşi clasici şi contemporani. Manifestările prilejuite de aniversarea Muzeului Ermitaj se încheie mâine.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Spectacol la aniversarea Ermitajului