Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Spitalul în care mâncarea servită pacienţilor a fost apreciată de un prestigios ghid gastronomic

Mâncarea servită pacienţilor, într-un spital din vestul Belgiei, a fost apreciată de un prestigios ghid de restaurante francez, în ceea ce priveşte calitatea preparatelor oferite. 

de Redactia Observator

la 14.03.2023 , 18:52

Spitalul în care mâncarea servită pacienţilor a fost apreciată de un prestigios ghid gastronomic - Profimedia

AZ Groeninge, situat în oraşul Kortrijk, a devenit primul spital din Benelux recunoscut oficial de Gault & Millau pentru calitatea preparatelor pe care le serveşte pacienţilor. Marc Declerck, director executiv al Gault & Millau Benelux, a spus că producătorul ghidului colaborează de peste 10 ani cu companii şi cămine de bătrâni în ceea ce priveşte mesele servite angajaţilor sau rezidenţilor.

Spitalul a adus experţi de la Gault & Millau pentru a examina mâncarea şi a oferi sfaturi pentru îmbunătăţirea meselor, în special în ceea ce priveşte preparatele din peşte, sosurile şi mâncărurile din cartofi.

Ingrediente de calitate şi reţete simple

Articolul continuă după reclamă

Ghidul a stabilit ulterior că preparatele oferite de spital au un standard înalt, iar Declerck a spus că ar fi fericit să poată servi unele dintre preparate chiar la el acasă. Cel mai important sfat, a spus el, este folosirea unor ingrediente de calitate şi a unor reţete simple.

''Oamenii nu vor neapărat lucruri complicate. Să fie sănătos, să fie gustos... Încearcaţi să gătiţi pentru ei ca şi cum aţi găti pentru propria persoană'', a spus el, potrivit Agerpres.

Preparatele destinate pacienţilor nu vor fi efectiv prezente în ghidul anual al restaurantelor, dar au fost certificate în mod oficial de Gault & Millau pentru 2023. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat carne de porc de la crescător sau preferaţi să faceţi cumpărăturile direct din magazin?
Observator » Ştiri externe » Spitalul în care mâncarea servită pacienţilor a fost apreciată de un prestigios ghid gastronomic