Antena Meniu Search
x

Spaniolii au inventat ștampila care îi ajută pe copii să se spele cât mai des și corect pe mâini (Video)

Copiii din Spania sunt învăţaţi să lupte cu noul coronavirus fără să renunţe la activitatea lor preferată, joaca. La şcoală sau grădiniţă, o ştampilă specială este aplicată pe mâinile lor, pentru a le aminti cât de important este să se spele frecvent şi corect pe mâini. Compania care a lansat această idee s-a văzut inundată de cereri peste noapte.

de Redactia Observator

la 02.09.2020, 23:15

Vezi și
  • În Spania școlile se redeschid vineri.

Joaca este cheia succesului. Cu ajutorul ştampilei, copiii sunt încurajaţi să se spele pe mâini cât mai des. Dispozitivul funcţionează cu o cerneală hipoalergenică, aprobată de Uniunea Europeană pentru a fi utilizată pe pielea elevilor. 

Copiii sunt provocaţi să se spele pe mâini până când urma ştampilei dispare. În Spania, unde cursurile vor fi reluate vineri, produsul a devenit extrem de popular, iar compania care îl vinde s-a trezit cu o avalanşă de comenzi: "Măsurile de igienă şi cele sanitare trebuie să fie garantate, pentru că, pentru noi, primul lucru care contează este sănătatea copiilor noştri".

În Spania, portul măştii nu este obligatoriu în cazul elevilor. Franţa, Belgia sau Marea Britanie impun portul măştii doar copiilor de peste 11 ani. Dar profesorii văd masca drept o barieră de comunicare. Italienii s-au gândit deja la o soluţie: "Masca, după cum vedeţi, este total transparentă şi, atunci când o pui, îţi permite să vezi complet faţa purtătorului".

Unele ţări sau regiuni au amânat însă redeschiderea şcolilor. S-a întâmplat în New York, unul dintre cele mai afectate state americane de COVID-19, dar şi în Grecia. Aici, cursurile vor începe pe 14 septembrie, pe fondul creşterii numărului cazurilor de infectare cu coronavirus. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

În vacanţa de vară, preferaţi să vă lăsaţi copilul cu rudele sau la grădiniţă?

Observator » Stiri externe » Spaniolii au inventat ștampila care îi ajută pe copii să se spele cât mai des și corect pe mâini (Video)