Antena Meniu Search
x

Galerie foto Imaginile dezastrului din California. Peste 3500 de oameni au fost evacuaţi, 155 de kilometri pătraţi de vegetaţie făcută scrum

Peste 3500 de oameni au fost evacuaţi în nordul Californiei din cauza incendiilor de vegetaţie cu care pompierii se luptă de câteva zile. Nu s-au înregistrat victime, dar flăcările au distrus până acum cel puţin zece clădiri şi vegetaţia de pe 155 de kilometri pătraţi. Pompierii spun că au făcut progrese, dar unul din incendii este controlat doar în proporţie de cinci la sută.

de Redactia Observator

la 03.07.2021, 10:50

Specialiştii se tem că incendiile devastatoare din 2020 se vor repeta

Pompierii din California se luptă în prezent cu trei incendii masive de vegetaţie, ceea ce autoritățile consideră un semn îngrijorător, gândindu-se că sezonul de incendii din acest an ar putea fi chiar mai devastator decât distrugerea record care a fost înregistrată în anul 2020.

VEDEŢI ÎN GALERIA FOTO IMAGINI ALE DEZASTRULUI DIN CALIFORNIA

Şi specialiştii se tem că va urma un nou sezon de incendii devastatoare, la fel ca anul trecut, pe fondul unei secete de amploare istorică, puse pe seama schimbărilor climatice. În parcurile naţionale au fost impuse restricţii în privinţa focurilor de tabără, fumatului şi gătitului.

Pe acelaşi subiect

„Vedem o creștere semnificativă a incendiilor pe o bază istorică comparativ cu locul în care ne aflam în aceeaşi perioadă a anului trecut”, a spus căpitanul batalionului de incendiu, Cal, Jon Heggie. „Acesta este un indicator; dacă ne uităm la un sezon în urmă, distrus de incendii, toate aceste scenarii au fost create deja anul trecut motiv pentru care dezastrul are acelaşi potenţial în acest an”

Până vineri dimineață, Incendiul Lava, la nord de Muntele Shasta, un vulcan activ, arsese deja pe o suprafaţă de 23.849 de acri, cu 27% din intensitate domolită de o echipă de peste 1.000 de pompieri, potrivit Serviciului Forestier din SUA. Incendiul a fost provocat pe 25 iunie de un fulger.

În nord, în pădurea națională Klamath, Incendiul Tennant a crescut rapid de luni după-amiază - arzând deja 9.836 de acri, cu 6% din suprafaţă izolată de pompieri. Potrivit Serviciului Forestier din SUA, peste 500 de pompieri încearcă să-l controleze.

În județul Shasta - la aproximativ 20 de mile nord de Redding, California , s-a declanșat miercuri dimineață Incendiul de Sare, acoperind 4500 de acri și distrugând „cel puțin o duzină de case, garaje și alte dependințe” joi, a raportat Redding Record Searchlight.

Lenya Quinn-Davidson, directorul Consiliului pentru Incendii din California de Nord, a declarat că condițiile sunt propice unui nou sezon activ de incendii.

„Toate ingredientele sunt acolo”, a spus Quinn-Davidson. „Suntem într-o secetă prelungită. Am avut niveluri foarte scăzute de precipitații în timpul iernii, iar ‘combustibilii’ - copacii, tufișurile etc. sunt incredibil de uscaţi”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Imaginile dezastrului din California. Peste 3500 de oameni au fost evacuaţi, 155 de kilometri pătraţi de vegetaţie făcută scrum