Antena Meniu Search
x

Statele Unite, lovite de un val de ger istoric. Meteorologii anunţă temperaturi de până la -56 de grade Celsius

Peste 200 de milioane de americani îndură efectele devastatoare ale vortexului polar nemaiîntâlnit în ultimii 25 de ani. Vremea rea a făcut deja şi primele victime: 12 oameni au murit până acum.

Vezi și

Peste 200 de milioane de americani îndură efectele devastatoare ale vortexului polar nemaiîntâlnit în ultimii 25 de ani. Vremea rea a făcut deja şi primele victime: 12 oameni au murit până acum. Reţeaua de transport este afectată grav, iar autorităţile au ajuns să apeleze la soluţii extreme.

La Chicago, este atât de frig încât angajaţii din transportul feroviar au fost nevoiţi să dea foc la şine pentru a încerca să menţină trenurile în funcţiune. Specialiştii avertizează însă că pe termen lung astfel de intervenţii ar putea provoca defecţiuni.

În pofida acestei măsuri, compania Amtrak a decis să anuleze toate trenurile din şi înspre Chicago. Meterologii avertizează că în Chicago gerul va fi mai aspru decât în Alaska, Polul Nord ori Antarctica.

Iar asta duce la gesturi extreme. Mai mulţi oameni care purtau geci groase au fost atacaţi de hoţi şi obligaţi, sub ameninţarea armei, să le dea jos.

Cele minus 46 de grade Celsius au creat, pe lacul Michigan, mii de sfere de gheaţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În Pennsylvania, nu mai puţin de 26 de maşini au fost implicate într-un carambol pe autostradă.

17 ambulanţe au fost trimise la faţa locului, dar, din fericire, niciunul dintre cei 25 de oameni care au avut nevoie de îngrijiri nu a suferit răni grave. Aproape 3000 de zboruri au fost anulate, sute de şcoli sunt închise, iar mii de locuinţe au rămas fără căldură.

Vremea e la extreme pe planetă. De mai bine de o lună, Australia are parte de temperaturi caniculare, insuportabile. Seceta severă de pe continentul australian ar putea continua ani la rând, spun specialiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Statele Unite, lovite de un val de ger istoric. Meteorologii anunţă temperaturi de până la -56 de grade Celsius