Antena Meniu Search
x

Statele Unite vor iniţia operaţiuni militare la sol împotriva reţelei teroriste Statul Islamic

Statele Unite ale Americii vor iniţia operaţiuni militare la sol împotriva reţelei teroriste Statul Islamic, în Siria şi Irak

Vezi și

Statele Unite ale Americii vor iniţia operaţiuni militare la sol împotriva reţelei teroriste Statul Islamic, în Siria şi Irak. Este anunţul făcut de secretarul american al Apărării. O astfel de misiune a avut, deja, loc săptămâna trecut în Irak.

Atunci un comando american şi forţe kurde au luat cu atacat o închisoare ISIS de unde au eliberat mai mulţi prizonieri.

Şeful Pentagonului a oferit ca exemplu operaţiunea americană de săptămâna trecuta din Irak, când mai mulţi ostatici kurzi deţinuţi de militanţi ISIS au fost salvaţi. Iniţial Departamentul american al Apărării a refuzat să recunoască operaţiunea drept o misiune terestră. Iar asta poate şi pentru că preşedintele american Barack Obama declarase în repetare rânduri că.

Forţele americane mobilizate în Irak nu au şi nu vor avea o misiune de luptă. Jurnalişti de la Washington Post au anunţat, pe surse, că Administraţia Barack Obama analizează posibilitatea trimiterii unor unităţi speciale în Siria şi Irak, pentru a lupta împotriva reţelei teroriste Stat Islamic. Mai mult, aceste măsuri suplimentare ar fi luate, pe fondul nemulţumirii Casei Albe privind eficienţa raidurilor aeriene antiteroriste din Siria şi Irak efectuate de mai bine de un an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Statele Unite vor iniţia operaţiuni militare la sol împotriva reţelei teroriste Statul Islamic