Antena Meniu Search
x

Statuie veche de 150 de ani din Italia, distrusă de dragul unor poze. Opera artistului Enrico Butti este estimată la aproape 200.000 de euro

De dragul unor fotografii unice, mai mulți turiști din Germania au distrus o statuie veche de 150 de ani din Italia, opera artistului Enrico Butti. Sculptura „Domina" este evaluată la aproape 200.000 de euro. 

de Redactia Observator

la 04.08.2023, 17:38

Mai mulți turiști germani au fost vinovați de deteriorarea unei statui italiene vechi de 150 de ani. Statuia a fost răsturnată de pe soclu de tinerii care doreau să facă fotografii pentru rețelele de socializare, scrie Mediafax.

Evaluată la aproximativ 200.000 de euro

Mai mulți tineri turiști germani care făceau fotografii pentru rețelele de socializare au fost acuzați că au răsturnat o statuie valoroasă într-o vilă din nordul Italiei, a declarat administratorul vilei, potrivit Reuters.

Doi dintre membrii grupului s-au urcat într-o fântână pentru a îmbrățișa opera „Domina" a artistului Enrico Butti, iar altul a împins-o cu un băț înainte ca statuia de 1,70 metri să se prăbușească, a spus Bruno Golferini, managerul Vilei Alceo din orașul Viggiu.

Golferini a depus o plângere la poliția locală împotriva tuturor celor 17 turiști germani. Aceștia au părăsit Italia după incidentul produs luni, care a fost surprins de camerele de supraveghere ale vilei.

Statuia are în jur de 150 de ani și este evaluată la aproximativ 200.000 de euro, a adăugat Golferini, precizând că va fi greu de reparat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Statuie veche de 150 de ani din Italia, distrusă de dragul unor poze. Opera artistului Enrico Butti este estimată la aproape 200.000 de euro