Antena Meniu Search
x

Stilul de viaţă al lui Trump, un COŞMAR pentru americanii de rând. Pe ce vor plăti cetăţenii sute de milioane de dolari în următorii patru ani de mandat (VIDEO)

Unul dintre motivele pentru care Donald Trump a fost ales preşedintele SUA este susţinerea de care s-a bucurat în campanie, şi apoi la alegeri, din partea americanilor de rând, a americanilor muncitori, care au văzut în afaceristul miliardar şansa lor de a trăi mai bine. Se pare însă că tocmai ei vor fi cei care vor plăti, din propriile buzunare, stilul de viaţă luxos al lui Trump şi al membrilor familiei acestuia.

Unul dintre motivele pentru care Donald Trump a fost ales preşedintele SUA este susţinerea de care s-a bucurat în campanie, şi apoi la alegeri, din partea americanilor de rând, a americanilor muncitori, care au văzut în afaceristul miliardar şansa lor de a trăi mai bine. Se pare însă că tocmai ei vor fi cei care vor plăti, din propriile buzunare, stilul de viaţă luxos al lui Trump şi al membrilor familiei acestuia.

Donald Trump l-a criticat de nenumărate ori pe Barack Obama pentru călătoriile sale plătite din banii publici, însă stilul de viaţă al familiei actualului preşedinte reprezintă deja un coşmar din punct de vedere logistic, americanii de rând urmând să plătească sute de milioane de dolari pentru deplasările şi asigurarea securităţii lui Trump şi a membrilor familiei acestuia.

Cotidianul Washington Post scrie că, după numai o lună de la instalarea sa ca preşedinte, este clar faptul că stilul neobişnuit de viaţă al familiei Trump îi costă deja pe americani cu mult peste sumele cheltuite pentru alţi foşti preşedinţi, cetăţenii de rând urmând să piardă din propriile buzunare sute de milioane de dolari în următorii patru ani de mandat.

La finalul săptămânii trecute, Donald Trump şi anturajul acestuia au mers, pentru al treilea weekend consecutiv, la reşedinţa acestuia din Mar-a-Lago (Palm Beach), în timp ce fii lui Trump, Eric şi Don Jr., păziţi de Serviciile Secrete, s-au deplasat peste 10.000 de kilometri tocmai până în Emiratele Arabe Unite, pentru a participa la inaugurarea unui complex de golf – “Beverly Hills of Dubai”, aparţinând brandului Trump.

Pe acelaşi subiect

În tot acest timp, poliţia din New York a continuat să păzească Trump Tower-ul din Manhattan, reşedinţa soţiei preşedintelui, Melania, şi a fiului lor, Barron.

Washington Post notează că lucrurile se complică şi din cauza stilului lui Trump de a se înconjura de cât mai mulţi oameni, fie pentru a-şi rezolva afacerile, fie pentru a se distra, aşa cum s-a întâmplat cu ocazia vizitei premierului japonez Shinzo Abe, cu care a luat cina, alături de patronul clubului New Eangland Patriots, Robert Kraft, la clubul pe care familia sa îl deţine la Mar-a-Lago, unde au avut acces toţi membrii acestuia.

Potrivit sursei citate, cele trei weekenduri petrecute de Trump la Mar-a-Lago, de la învestire, au costat probabil 10 milioane de dolari din banii publici. Autorităţile din Palm Beach vor cere Washington-ului rambursarea sumelor cheltuite pentru asigurarea securităţii zonei în momentul în care Trump se află acolo, în timp ce primăria din New York plăteşte 500.000 de dolari pe zi pentru a păzi Trump Tower, suma necesară pentru acest lucru putând ajunge până la 183 de milioane de dolari pe an.

În februarie, Washingotn Post a dezvăluit că angajaţii Secret Service şi ai ambasadei Statelor Unite au plătit până la 100.000 de dolari pe camerele de hotel pentru a-l însoţi pe fiul lui Trump, Eric, cu ocazia promovării unei clădiri a brandului Trump în Uruguay.

“Este un stil de viaţă extrem de costisitor, iar preşedintele ar trebui să recunoască asta”, a declarat Tom Fitton, preşedintele grupului conservator Judicial Watch, care susţine că pentru familia Trump s-au cheltuit în prima lună de mandat 11,3 milioane de dolari, în timp ce suma totală a cheltuielilor lui Barack Obama în cei 8 ani ai săi la Casa Alba a fost de 97 milioane de dolari, deci în medie 12 milioane de dolari pe an.

Washington Post atrage atenţia asupra faptului că o parte din aceşti bani ajung de fapt în buzunarele lui Trump şi a membrilor familiei acestuia. Deşi Trump susţine că a renunţat la toate funcţiile deţinute în imperiul său financiar, el a refuzat să cedeze acţiunile, astfel că va continua să beneficieze de succesele corporaţiei Trump, cum ar fi contractele cu statul.

De exemplu, Departamentul de Apărare şi Secret Service au fost nevoite să închirieze spaţiu în Trump Tower, costul închirierii unui etaj în această clădire ajungând până la 1,5 milioane de dolari pe an. În plus, familia lui Trump beneficiază de publicitatea imensă care se face în jurul tuturor acestor proprietăţi şi afaceri deţinute de familia preşedintelui Statelor Unite ale Americii.

Lucrurile stau total diferit faţă de promisiunile pe care Trump le-a făcut înainte şi în timpul campaniei sale, când l-a criticat dur pe fostul preşedinte Barack Obama pentru că cheltuie banii americanilor de rând pentru vacanţele sale.

În 2015, Trump a declarat pentru ziarul “Hill”: “Rar voi părăsi Casa Albă, pentru că sunt atât de multe lucruri de făcut”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Stilul de viaţă al lui Trump, un COŞMAR pentru americanii de rând. Pe ce vor plăti cetăţenii sute de milioane de dolari în următorii patru ani de mandat (VIDEO)