Antena Meniu Search
x

Studenţii francezi se tem să plece acasă

Le e frică să se întoarcă în Franţa. Tragedia care a lovit Parisul a îndoliat o lume întreagă. Zeci de studenţi care învaţă în România au stat cu sufletul la gură pentru familiile lor.

Vezi și

 Le e frică să se întoarcă în Franţa. Tragedia care a lovit Parisul a îndoliat o lume întreagă. Zeci de studenţi care învaţă în România au stat cu sufletul la gură pentru familiile lor. Şi ei ar fi putut în fi locurile atacate de terorişti. Panica din noaptea atacului s-a transformat în teama de a se mai întoarce acasă.

Alexandre este speriat. Acasă la el s-a vărsat sânge. Acum, lacrimi. Nici o carte de ştiinţe politice pe care a citit-o nu îi dă reţeta păcii. Are doar 19 ani şi e la studii în România. Asta l-a salvat.

Studiază de câteva luni în Bucureşti. La peste 2.000 de kilometri distanţă, sora lui trăia clipe de groază. La o stradă de casa ei, se trăgea ca la război.

Asta e starea care a curprins oraşul iubirii. Cea mai vizitată capitală a Europei a fost de două ori ţinta teroriştilor în ultimele luni. Gautier este un alt student pe care România, poate, l-a salvat. Studiază şi lucrează în Bucureşti pentru o perioadă scurtă.

Kevin, în schimb, a stat şi el cu emoţii pentru vărul lui care juca pentru Franţa, Anthony Martial

13 Noiembrie va rămâne o zi neagră în istoria Europei. În România, trăiesc peste 5.000 de francezi. Sunt printre cei mai mulţi străini care şi-au mutat provizoriu domiciliul în Micul Paris.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Studenţii francezi se tem să plece acasă