Studiu amplu asupra epidemiei de coronavirus. Bătrânii și bolnavii, cei mai predispuși la complicații fatale
Cel mai mare studiu efectuat de specialiștii chinezi cu privire la epidemia de coronavirus și efectele acestuia asupra persoanelor infectate a scos la inveală detalii surprinzătoare - peste 80% dintre cele 44.000 de cazuri sunt "ușoare", 3.8% "severe" and doar 4.7% "critice".
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Bătrânii și bolnavii sunt cei mai predispuși complicațiilor
- Studiu a fost efectual de cercetătorii pe 44.000 de cazuri confirmate
Cel mai mare studiu efectuat de specialiștii chinezi cu privire la epidemia de coronavirus și efectele acestuia asupra persoanelor infectate a scos la inveală detalii surprinzătoare - peste 80% dintre cele 44.000 de cazuri sunt "ușoare", 3.8% "severe" and doar 4.7% "critice". Persoanele de peste 70 de ani, cu afecțiuni preexistente, sunt cele mai supuse riscului de complicații.
Specialiștii în sănătate publică din China au făcut public un studiu efectuat asupra a 44.000 de persoane infectate cu Covid-19, cel mai important demers de acest gen de la declararea epidemiei. Studiul, amplu dar totodată incomplet, arată rata de mortalitate pe intervale de vârstă și sex, precum și procentul de persoane care s-au recuperat complet.
Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenția Bolilor din China, mai mult de 80% dintre cazuri au fost "blânde", cu simptome ușoare și care nu pun sub nicio formă în pericol viața pacientului.
Studiul a scos la iveală faptul că personalul medical este cel mai expus infecției cu coronavirus. De altfel, Liu Zhiming, directorul unui spital din Wuhan, în vârstă de 51 de ani, a murit în urma unei complicații. Este cel mai important oficial chinez răpus de Covid-19.
Provincia Hubei, cea mai lovită de coronavirus
În provincia Hubei a fost raportată o rată a mortalității de 2.9%, mult mai mare față de alte regiuni - 0.4%. Raportul dat publicității pe 17 februarie a arătat că, pe tot teritoriul Chinei, rata de mortalitate în urma infecției cu Covid-19 este de 2.3%.
Potrivit BBC, din cele 44.672 de cazuri studiate, mai puțin de 5% sunt critice. Bărbații par a fi mai expuși complicațiilor mortale - 2.8% dintre pacienții infectați au murit, față de 1.7% dintre femei.
Rezultatele studiului arată că bolile cardiovasculare, diabetul, afecțiunile respiratorii și hipertensiunea cresc considerabil probabilitatea de a dezvolta complicații mortale. De altfel, cele mai multe dintre victimele care au decedat erau în vârstă și aveau alte boli asociate.
Rata de mortalitate, în funcție de intervalul de vârstă
+ 80 de ani / 14.8%
70 - 79 de ani / 8.0%
60 - 69 ani / 3.6%
50 - 59 ani / 1.3%
40 - 49 ani / 0.4%
30 - 39 ani / 0.2%
10 - 29 ani / 0.2%
10 - 19 ani / 0.2%
0 - 9 ani / 0 decese
Rata de mortalitate, în funcție de afecțiunea preexistentă
Boală cardiovasculară - 10.5%
Diabet - 7.3%
Afecțiune respiratorie cronică - 6.3%
Hipertensiune - 6.0%
Cancer - 5.6%
nicio afecțiune - 0.9%
Deși studiul este detaliat, el se bazează doar pe cazurile confirmate de către medici.
Potrivit specialiștilor în sănătate publică, numărul de îmbolnăviri ar putea fi de 10 ori mai mare, ceea ce înseamnă că rata de mortalitate ar putea fi, de fapt, mult mai mică.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰