Antena Meniu Search
x

SUA atenţionează Iranul că se va confrunta cu consecinţe grave dacă îi va ataca în semn de răzbunare pentru moartea lui Soleimani

Iranul se va confrunta cu consecinţe grave dacă îi atacă pe americani, a anunţat duminică Casa Albă, inclusiv pe oricare dintre cei sancţionaţi de Teheran pentru uciderea în 2020 a generalului Qassem Soleimani într-un atac cu drone, transmite Reuters, citat de News.ro.

de Redactia Observator

la 10.01.2022, 08:39

Iranul a ameninţat cu răzbunarea
Iranul a ameninţat cu răzbunarea

Consilierul pentru securitate naţională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a declarat că sancţiunile Iranului de sâmbătă au venit în timp ce miliţii ale Teheranului continuă să atace trupele americane în Orientul Mijlociu. 

”Vom lucra cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a descuraja şi a răspunde oricăror atacuri efectuate de Iran. Dacă Iranul atacă pe oricare dintre cetăţenii noştri, inclusiv pe oricare dintre cele 52 de persoane numiţi ieri, se va confrunta cu consecinţe grave”, a spus Sullivan într-un comunicat.

Tensiuni între SUA şi Iran

Iranul a impus sâmbătă sancţiuni pentru zeci de americani, mulţi dintre ei din armata americană, pentru uciderea lui Soleimani în 2020. Ministerul de Externe al Iranului a declarat că 51 de americani au fost vizaţi pentru ceea ce a numit ”terorism” şi încălcări ale drepturilor omului.

Sancţiunile permit autorităţilor iraniene să sechestreze orice bunuri pe care le deţin persoanele vizate în Iran, dar absenţa aparentă a unor astfel de bunuri înseamnă că acestea sunt probabil simbolice. Nu este clar de ce declaraţia lui Sullivan se referă la 52 de persoane, când Teheranul a declarat că a sancţionat 51.

Sancţiunile Iranului îi inclus pe generalul american Mark Milley, preşedintele Statului Major Comun, şi pe fostul consilier pentru securitate naţională al Casei Albe, Robert O'Brien. Soleimani, comandantul Forţei Quds a Iranului, divizia din străinătate a Gărzilor Revoluţionare de elită, a fost ucis în Irak, într-un atac cu drone efectuat pe 3 ianuarie 2020, comandat de preşedintele de atunci Donald Trump. În urmă cu un an, Iranul a impus sancţiuni lui Trump şi mai multor oficiali de rang înalt din SUA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » SUA atenţionează Iranul că se va confrunta cu consecinţe grave dacă îi va ataca în semn de răzbunare pentru moartea lui Soleimani