Antena Meniu Search
x

SUA avertizează că Putin nu are niciun interes să pună capăt războiului. "Dimpotrivă, îşi dublează şi triplează agresiunea"

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, spune că americanii vor menţine contactele cu Rusia, dar că orice diplomaţie mai largă depinde de preşedintele Vladimir Putin, care îşi va manifesta interesul „în oprirea agresiunii”.

de Redactia Observator

la 22.10.2022, 12:24

SUA avertizează că Putin nu are niciun interes să pună capăt războiului. "Dimpotrivă, îşi dublează şi triplează agresiunea"
SUA avertizează că Putin nu are niciun interes să pună capăt războiului. "Dimpotrivă, îşi dublează şi triplează agresiunea" - Profimedia Images

Antony Blinken a declarat vineri într-o conferinţă de presă comună cu ministrul francez de externe, Catherine Colonna, la Washington, că nu vede nicio intenţie a lui Putin de a pune capăt războiului."Nu am văzut nicio dovadă în acest moment. Dimpotrivă, ei îşi dublează şi triplează agresiunea", potrivit News.ro.

Blinken a subliniat recentele atacuri ale Rusiei asupra centralelor electrice şi a altor infrastructuri civile din Ucraina şi mobilizarea trupelor pe care le-a numit „îngrozitoare, carne de tun pe care Putin încearcă să o arunce în război”.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avut vineri rare discuţii telefonice cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Au apărut puţine detalii ale conversaţiei, dar ambele părţi au confirmat că au discutat despre Ucraina.

Șefii Apărării din Rusia și SUA au discutat la telefondespre situația din Ucraina

Pentagonul a refuzat să ofere detalii în afară de a spune că Austin, cel care a iniţiat conversaţia, a subliniat necesitatea unor linii de comunicare în contextul războiului din Ucraina.

"Diferenţa fundamentală este că ucrainenii luptă pentru ţara lor, pământul lor, viitorul lor. Rusia nu face asta şi cu cât preşedintele Putin înţelege mai devreme acest lucru şi ajunge la această concluzie, cu atât mai repede vom putea pune capăt acestui război", a precizat Blinken.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » SUA avertizează că Putin nu are niciun interes să pună capăt războiului. "Dimpotrivă, îşi dublează şi triplează agresiunea"