Antena Meniu Search
x

O femeie de 20 de ani, condamnată la moarte cu pietre pentru adulter. Prima execuţie din Sudan în ultimii 10 ani

O femeie din Sudan a fost condamnată la moarte pentru adulter şi este primul astfel de caz din ţară, de mai bine de un deceniu.

de Antonia Roşu

la 13.07.2022, 14:46

Sudan: O femeie de 20 de ani, condamnată la moarte cu pietre pentru adulter
Sudan: O femeie de 20 de ani, condamnată la moarte cu pietre pentru adulter - Profi Media

Maryam Alsyed Tiyrab, în vârstă de 20 de ani, a intrat în custodia poliţiei din Sudan luna trecută. În astfel de cazuri, oamenii aruncă în femeile condamnate cu pietre. Tânără spune că urmează să conteste decizia judecătorilor.

Activiştii sunt îngrijoraţi că această sentinţă este o urmare a loviturii de stat din luna octombrie şi că membrii sistemului juridic revin la vechile obiceiuri de a neglija drepturile femeilor. Această sentinţă încalcă atât legislaţia din Sudan, cât şi cea internaţională, iar „Centrul African de Justiţie şi Pace” a cerut eliberarea imediată şi necondiţionată a fetei.

Drepturile femeilor, ignorate în Sudan

Centrul a declarat că Tiyrab nu a avut parte de un proces corect şi nu i-a fost adus la cunoştinţă faptul că orice spune va fi folosit împotriva ei, în instanţă. Mai mult, „tinerei i-a fost refuzat dreptul la un reprezentant legal.”

„Uciderea unei femei cu pietre ne reaminteşte că reformele guvernului de tranziţie din anul precedent nu erau complete, şi că astfel de pedepse crude şi arhaice nu au dispărut.” Ultimul astfel de caz a avut loc în anul 2013 şi, din fericire, sentinţa a fost schimbată în ultimul moment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » O femeie de 20 de ani, condamnată la moarte cu pietre pentru adulter. Prima execuţie din Sudan în ultimii 10 ani