Antena Meniu Search
x

Curs valutar

"Surprize" şi nereguli la alegerile din R. Moldova. Ce cadouri s-au împărţit la secţiile de votare din Rusia

Mai multe încălcări în procesul electoral au fost depistate la secţiile de votare din afara Republicii Moldova, inclusiv în România. La secţiile de votare din Rusia, au fost oferite drept recompense alegătorilor jachete cu inscripţia "Rusia-Moldova" şi invitaţii la o cafenea, relatează agora.md.

de Redactia Observator

la 20.10.2024 , 20:29

Secţiile de votare din Rusia Ce cadouri s-au împărţit la secţiile de votare din Rusia - Profimedia

Alegeri prezidențiale și referendum în R. Moldova. Duminică, la cele două secţii de votare din Rusia, Promo-LEX a depistat tentative şi situaţii de recompense materiale sau financiare oferite alegătorilor în perimetrul de 100 de metri al secţiei de votare pentru a determina votul alegătorilor. Mai exact, un grup de tineri a oferit alegătorilor jachete cu inscripţia "Rusia-Moldova" şi invitaţii la cafenea.

Nereguli la secţiile de votare

Cazuri de nereguli la secţiile de votare au fost înregistrate inclusiv în state membre ale Uniunii Europene, relatează news.ro. La unele secţii din România, Turcia, Ţările de Jos, Elveţia, Italia, Belgia şi Germania au fost înregistrate cazuri de fotografiere a buletinelor de vot, afişare a buletinului cu votul exprimat şi alte încălcări ale secretului votului.

Articolul continuă după reclamă

La mai multe secţii din Italia, Germania, Spania, Marea Britanie şi Franţa, buletinele de vot nerepartizate nu au fost păstrate într-un seif din interiorul secţiei de votare.

În Italia şi Franţa, Promo-LEX a raportat câte un caz când urnele de vot nu au fost sigilate potrivit procedurilor legale. În Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, a fost înregistrat un caz de acces restricţionat pentru observatori sau obstrucţionarea procesului de observare liberă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Ştiri externe » "Surprize" şi nereguli la alegerile din R. Moldova. Ce cadouri s-au împărţit la secţiile de votare din Rusia