Antena Meniu Search
x

UE a convenit să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate. A fost stabilit și un mecanism de frânare de urgență

Uniunea Europeană a convenit miercuri să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate împotriva COVID-19, potrivit AFP care citează surse.

de Redactia Observator

la 19.05.2021, 14:30

Surse: UE a convenit să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate
Aeroportul din Larnaca - Profimedia

Statele membre UE sunt de acord ca frontierele blocului să fie redeschise călătorilor care au fost complet vaccinați împotriva Covid-19, au declarat surse europene, citate de AFP.

Ambasadorii UE susțin planul de a permite turiștilor vaccinați din afara blocului să intre în Uniunea Europeană. O decizie oficială va fi anunțată vineri. Statele membre vor decide individual dacă vor accepta dovada vaccinării pentru a renunța la restricțiile de călătorie. Portugalia și Grecia se numără printre țările au rupt rândurile primind deja turiști din Marea Britanie. Persoanele nevaccinate vor putea călători cu dovada unui test negativ.

”Ambasadorii UE au fost de acord să actualizeze abordarea privind călătoriile din afara UE. Consiliul a recomandat acum statelor membre să ușureze unele dintre restricțiile actuale, în special pentru cei vaccinați cu un serautorizat de UE. Consiliul ar trebui, de asemenea, să extindă în curând lista țărilor din afara UE cu o situație epidemiologică bună, de unde este permisă călătoria pe baza noilor criterii convenite astăzi.

În același timp, pentru a limita riscul răspândirii variantelor de coronavirus, consiliul UE a convenit asupra unui nou mecanism de frânare de urgență care să permită statelor membre să acționeze rapid și în mod coordonat. Salutăm acest acord. Aceasta vine la doar mai bine de 2 săptămâni după ce comisia a propus această actualizare. Acest lucru va ajuta la reluarea progresivă a călătoriilor internaționale acolo unde este posibil să se facă în siguranță, asigurând în același timp acțiuni rapide pentru a contracara răspândirea noilor variante de virus”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru The Guardian.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » UE a convenit să-și redeschidă complet granițele pentru persoanele vaccinate. A fost stabilit și un mecanism de frânare de urgență