Antena Meniu Search
x

Sute de estonieni au înotat în apele îngheţate ale portului Tallinn, pentru a scăpa de melancolia cauzată de COVID-19

Idee pentru tratarea stărilor negative cauzate de COVID-19. Estonienii au găsit o soluţie temporară, pentru a mai uita de probleme. Peste 500 de oameni au înotat în apele aproape îngheţate ale portului Tallinn, în cadrul unui concurs de înot de iarnă. 

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 13.12.2020, 17:04

Oamenii au dorit să scape de melancolia cauzată de COVID-19
Sute de estonieni au înotat în apele îngheţate ale portului Tallinn - Imagine ilustrativă via Profimedia Images
  • Sute de oameni s-au înghesuit să înoate în apele îngheţate ale portului Tallinn, din Estonia
  • Estonienii consideră că în acest fel mai pot scăpa de efectele negative ale coronavirusului

Peste 500 de estonieni au înotat în apele aproape îngheţate ale portului Tallinn din Estonia, în cadrul unui concurs de înot de iarnă. Oamenii susţin că pentru ei a reprezentat o metodă inedită de a mai scăpa de melancolia cauzată de COVID-19. 

Aceştia au înotat pe un traseu de 25 de metri, aflat într-un fost şantier naval submarin, timp de 4 ore şi 50 de minute. Zeci de spectatori au aclamat de-a lungul traseului, potrivit mediafax.ro. 

Sportul nu are vârstă

Printre participanţi au fost atât copii, mai exact un băiat de 9 ani, cât şi bătrâni, o femeie de 83 de ani. Însă, marea surpriză a fost o femeie însărcinată. Aceasta a şi glumit că efortul ei ar trebui contorizat cât pentru două persoane. 

Estonienii văd sportul drept o bună protecţie împotriva COVID-19. Înotul iarnă a devenit şi mai popular în rândul oamenilor de când cu pandemia, în condiţiile în care din primăvară până în prezent, numărul înotătorilor de iarnă s-ar fi triplat în Estonia, potrivit organizatorului concursului. 

De la începutul pandemiei de COVID-19, Estonia a înregistrat 18.055 de infectări şi 149 decese. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Sute de estonieni au înotat în apele îngheţate ale portului Tallinn, pentru a scăpa de melancolia cauzată de COVID-19