Antena Meniu Search
x

Video Tablou de Klimt, mânjit cu lichid negru de activişti de mediu. Momentul a fost filmat: "Opriţi distrugerea! Ne îndreptăm către Iad"

Mai mulţi activişti de mediu au stropit cu un lichid negru „Moartea şi Viaţa”, o capodoperă a artistului Gustav Klimt, a anunţat conducerea Muzeului Leopold din Viena, potrivit news.ro.

de Redactia Observator

la 15.11.2022, 20:01

Vezi și

„Restauratorii lucrează pentru a determina dacă pictura protejată de geam a fost deteriorată”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt Klaus Pokorny, în timp ce grupul Letzte Generation (Ultima generaţie) şi-a revendicat responsabilitatea pe Twitter, postând imagini cu acţiunea. În imagini apar doi bărbaţi, care vandalizează lucrarea, unul lipindu-şi mâna de geam, înainte de a fi oprit de un angajat. „Opriţi distrugerea prin combustibilii fosili. Ne îndreptăm către Iadul climatic”, au strigat ei.

Momentul în care tabloul lui Klimt e vandalizat de activiştii de mediu

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Intrarea în muzeu a fost liberă, marţi, în cadrul unei acţiuni sponsorizate de grupul petrolier austriac OMV. Acest grup se defineşte ca fiind „prima generaţie care a simţit începutul colapsului climatic - şi ultima care a reuşit să-l oprească”.

În ultimele săptămâni, activiştii de mediu au organizat în întreaga lume acţiuni care vizează opere de artă pentru a alerta opinia publică asupra încălzirii globale. De exemplu, şi-au lipit mâinile pe tablouri de Goya din Madrid sau pe serigrafia „Campbell's Soup” a lui Andy Warhol, expusă în Australia, au aruncat supă de roşii pe „Sunflowers” de Van Gogh din Londra şi au stropit cu piure de mere „Les Meules”, o capodopera a lui Claude Monet din Potsdam.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tablou de Klimt, mânjit cu lichid negru de activişti de mediu. Momentul a fost filmat: "Opriţi distrugerea! Ne îndreptăm către Iad"