Antena Meniu Search
x

Video Taifunul Talas a lovit cu putere Japonia: doi morţi şi sute de locuinţe avariate. Rafalele au pus la pământ arbori seculari

Taifunul Talas a făcut prăpăd în centrul Japoniei şi a răpit două vieţi. Mii de gospodării au rămas fără curent electric, sute de locuinţe şi maşini au fost măturate de ape, iar rafalele de vânt de până la 90 de km/h au doborât rând pe rând copaci seculari.   

de Redactia Observator

la 24.09.2022, 21:58

Vezi și

Un taifun a lovit sâmbătă centrul Japoniei cu ploi torențiale și vânturi violente, provocând moartea a două persoane și lăsând zeci de mii de gospodării fără energie electrică, a anunțat agenția de presă Kyodo, citată de Reuters.

Taifunul Talas a lovit Japonia

Orașul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala Tokyo, a fost afectat în mod deosebit, înregistrând un record de 417 mm de precipitații de la începutul ploii, joi, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză (JMA). Vânturile din centrul taifunului Talas suflau cu aproximativ 65 km/h, cu rafale maxime de aproximativ 90 km/h, a precizat instituția, potrivit Mediafax.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis într-o alunecare de teren, iar un bărbat de 29 de ani a fost găsit mort după ce mașina sa a plonjat într-un rezervor, potrivit Kyodo. De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru aproximativ 120.000 de gospodării, a declarat furnizorul Chubu Electric Power Grid Co, adăugând că o alunecare de teren a doborât doi piloni de electricitate.

Până sâmbătă după-amiază, curentul electric a revenit la majoritatea gospodăriilor, dar aproximativ 2.800 de gospodării erau încă fără curent. Deși sâmbătă dimineață JMA a retrogradat taifunul la ciclon extratropical, a prognozat noi ploi torențiale în Shizuoka. Orașul Yokohama, situat la aproximativ 30 km sud de Tokyo, a emis, de asemenea, un aviz de evacuare sâmbătă în jurul prânzului pentru aproximativ 3.000 de locuitori.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Taifunul Talas a lovit cu putere Japonia: doi morţi şi sute de locuinţe avariate. Rafalele au pus la pământ arbori seculari