Antena Meniu Search
x

Video Taiwan a început un amplu exerciţiu de artilerie ce simulează apărarea împotriva unei invazii chineze

Armata Taiwanului a început marţi un exerciţiu de artilerie cu muniţie reală simulând apărarea insulei împotriva unui atac al Chinei, în urma manevrelor militare extinse în vecinătate ale Beijingului, a constatat la faţa locului un corespondent al agenţiei France Presse, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 09.08.2022, 08:41

Taiwan a început un amplu exerciţiu de artilerie ce simulează apărarea împotriva unei invazii chineze
- Profimedia

Lou Woei-jye, purtător de cuvânt al Corpului 8 de armată din Taiwan, a confirmat că exerciţiile au început în comitatul Pingtung (sud), la scurt timp după ora 00.40 GMT, cu tiruri de rachete luminoase şi de artilerie. Exerciţiul se va încheia în jurul orei 01.30 GMT, a adăugat el. Exerciţiile, al doilea fiind programat pentru joi, vor implica desfăşurarea a câteva sute de soldaţi şi aproximativ 40 de obuziere, a indicat armata.

China a lansat săptămâna trecută cele mai mari manevre militare în jurul Taiwanului

China a lansat săptămâna trecută cele mai mari manevre militare în jurul Taiwanului, ca răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor a SUA, Nancy Pelosi, cel mai înalt oficial american care s-a deplasat pe insula autonomă în ultimele decenii.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

China consideră Taiwanul, cu o populaţie de aproximativ 23 de milioane de locuitori, ca fiind una dintre provinciile sale pe care încă nu a reuşit să o reunifice cu restul teritoriului său de la sfârşitul războiului civil chinez (1949). Lou Woei-jye a declarat luni că exerciţiile Taiwanului erau deja programate şi nu este vorba despre un răspuns la exerciţiile chineze în curs.

Insula organizează regulat exerciţii militare care simulează o invazie chineză şi s-a antrenat luna trecută să respingă atacuri de pe mare în cursul unei "operaţiuni de interceptare comune", în cadrul celor mai mari exerciţii anuale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Taiwan a început un amplu exerciţiu de artilerie ce simulează apărarea împotriva unei invazii chineze