Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Taiwan, lovit de cel mai puternic taifun din ultimii opt ani. Şase oameni au murit

După ce a ucis 21 de oameni în Filipine, Taifunul Gaemi a ajuns în Taiwan, unde a luat şase vieţi. Specialiştii spun că este cel mai puternic taifun care a lovit insula în ultimii opt ani şi a avut rafale de 227 km la oră. Gaemi a lăsat în urmă oraşe întregi inundate si a scufundat două vase: un cargo şi un petrolier. 

de Redactia Observator

la 25.07.2024 , 22:22

Gaemi e, potrivit specialiştilor, unul dintre cele mai puternice taifunuri care au lovit vreodată Taiwanul. A adus cu el ploi torenţiale şi vijelii nimicitoare. Rafalele de peste 200 de kilometri la oră au smuls stâlpi de electricitate, panouri şi acoperişuri. Ooamenii au zburat pur şi simplu pe străzi luaţi de vânt. 

Taifunul Gaemi a făcut ravagii în mai multe zone

Mai multe oraşe au fost înghiţite de râurile care s-au revărsat. Maşini de câteva tone au plutit pe apă. Sute mii de locuitori au rămas în beznă.

Vezi și

O navă de marfă sub pavilion tanzanian s-a scufundat, iar salvatorii continuă căutările celor nouă membri ai echipajului dispăruți. 

Pe acelaşi subiect

Şi în Filipine, o navă care transporta 1,5 milioane de litri de combustibil industrial s-a răsturnat în Golful Manila, ducând la o deversare uriaşă de petrol, care se întinde pe aproape 4 km. 

Șaisprezece membri ai echipajului au fost salvați la limită. Paza de coastă filipineză a anunţat că a găsit cadavrul unui membru al echipajului dispărut. Autoritățile spun că ar putea fi cea mai mare deversare din istoria Filipinelor. 

Gaemi se deplasează acum în zonele de munte din Taiwan, iar specialiştii se aşteaptă să lovească şi provincia Fujian, din sud-estul Chinei, chiar în această noapte. Aici, oficialii guvernamentali au evacuat deja 150.000 de persoane. Scolile au fost închise si sute de curse cu trenul sau avionul au fost anulate. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Taiwan, lovit de cel mai puternic taifun din ultimii opt ani. Şase oameni au murit