Antena Meniu Search
x

Talibanii au anunţat că au cucerit şi Valea Panjshir, ultima redută din Afganistan: "Ţara este de acum complet scăpată de criza războiului"

Talibanii anunţă că au preluat controlul total în Valea Panjshir, ultima redută din Afganistan pe care nu reuşiseră să o controleze. În Valea Panjshir se organizase o rezistenţă încă din luna august, iar anunţul talibanilor vine după ce forţele afgane de opoziţie ceruseră încetarea focului.

de Valentin Năstăilă

la 01.05.2022, 10:49

Talibanii au anunţat că au cucerit şi Valea Panjshir, ultima redută din Afganistan: "Ţara este de acum complet scăpată de criza războiului"
- Profimedia

"Odată cu această victorie, ţara noastră este de acum complet scăpată de criza războiului", a spus, într-un comunicat, principalul purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, relatează AFP, citată de Agerpres. Talibanii au anunţat că au intrat în capitala provinciei Panjshir după ce preluaseră controlul asupra tuturor zonelor din jur.

Frontul Naţional de Rezistenţă din Afganistan (FNR) are o lungă istorie în lupta de rezistenţă. A luptat contra Armatei Sovietice, precum şi împotriva fostului regim taliban care a guvernat ţara în peroada 1996-2001. Ahmad Shah Massoud, cel care a condus luptele de rezistenţă contra sovieticilor, este tatăl lui Ahmad Massoud, actualul lider al FNR.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Talibanii au anunţat că au cucerit şi Valea Panjshir, ultima redută din Afganistan: "Ţara este de acum complet scăpată de criza războiului"