Antena Meniu Search
x

Foto Tânără de 25 de ani, moartă în timpul unei vacanțe în Italia. "La Urgențe nu vorbea nimeni engleză", susține iubitul ei

Janna Gommelt, o femeie în vârstă de 25 de ani din Germania, s-a prăbușit în mod fulgerător în timpul unei vacanțe în Italia, chiar sub ochii iubitului. Acesta povestește că tânăra a început să se simtă rău, pe plajă, moment în care a sunat la 118, numărul local pentru urgențe. Doar că, susține el, nu a putut să se înțeleagă în limba engleză cu operatorii, care ar fi întârziat astfel operațiunea de salvare.

de Redactia Observator

la 04.04.2022, 22:36

Tragedia a avut loc pe o plajă din Focena, din apropierea Romei, pe 20 ianuarie 2022. Janna și Michael se aflau în dubița lor cu care obișnuiau să călătorească, moment în care tânăra a acuzat subit o stare de rău. Au urmat moment de coșmar. Bărbatul a sunat imediat la Urgențe, doar că nu s-a putut înțelege cu operatorii. "M-au pus imediat pe hold pentru a găsit un operator care să vorbească engleza", a declarat iubitul tinerei, Michael Douglas, pentru La Repubblica. "Apoi, în timp ce ne chinuiam să comunicăm, mi s-a spus să țin GPS-ul deschis astfel încât ambulanța să ne găsească", a povestit el. 

"S-a aplecat să ia ceva de la frigider si a spus doar atât: leșin"

Michael Douglas susține că nu a ezitat nicio secundă atunci când iubitei i s-a făcut rău și crede că Janna ar fi putut fi salvată dacă ar fi primit ajutor în timp util. Femeia a fost în cele din urmă preluată de un echipaj de ambulanță și transportată la spitalul din Grassi di Ostia, însă trupul ei a cedat. Potrivit FanPage.it, bărbatul de 36 de ani a fost interogat de carabinieri, care au încercat să afle ce s-a întâmplat cu exactitate. Și aici au fost probleme cu comunicarea. "M-au interogat cu Google Translate", a povestit el, conform sursei citate. 

Medicii legiști vor stabili după autopsie ce s-a întâmplat cu Janna Gommelt, al cărui trup este încă în Italia.

Pe acelaşi subiect

Apelul a fost preluat imediat și corect, susțin autoritățile din Lazio, Italia

Apelul la 118 a fost preluat corect în limba engleză, iar intervenția a fost geolocalizată, susțin autoritățile din Italia. Cu toate acestea, convorbirea de aproximativ două minute nu a fost făcută publică. Un audit al Managementului Regional al Sănătății va avea loc în curând.

Italienii susțin că serviciul unic de urgență are suport de traducere pentru 16 limbi, inclusiv ucraineană. "Nu este deloc adevărat că a fost o barieră lingvistică", au precizat cei de la Urgențe. Ei mai spun că ambulanțele au fost trimise în mod corect la locul indicat, dar nu au găsit pe nimeni pentru că Michael Douglas a decis pe cont propriu să își schimbe locația.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Tânără de 25 de ani, moartă în timpul unei vacanțe în Italia. "La Urgențe nu vorbea nimeni engleză", susține iubitul ei