Antena Meniu Search
x

Tânără căreia nu i-a mai bătut inima 72 de ore, salvată într-un spital din China (Video)

O tânără de 26 de ani a fost salvată de medicii chinezi, după ce nu i-a mai bătut inima timp de 72 de ore. Femeia e acum conştient şi se recuperează, spun medicii.

Pacienta salvată alături de echipa medicală
O tânără de 26 de ani, căreia nu i-a mai bătut inima 72 de ore, a fost salvată de medicii din China - CCTV via Reuters

O tânără de 26 de ani a fost salvată de medicii chinezi, după ce nu i-a mai bătut inima timp de 72 de ore. Femeia e acum conştient şi se recuperează, spun medicii.

Pe 1 ianuarie, tânăra a suferit fibrilaţie ventriculară, în timp ce era internată la Spitalul Universităţii Xiamen, din provincia Fujian, în estul Chinei. Inima ei a încetat să mai bată şi şi-a pierdut cunoştinţa. Pacienta de 26 de ani a fost diagnosticată cu miocardită.

Timp de 2 ore, medicii au încercat să o resusciteze, dar nu au avut succes. Au decis atunci să o transfere la terapie intensivă, unde a putut fi menţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor.

Salvată după 72 de ore

A doua zi, tânăra a dat semne de îmbunătăţire, apoi, cu ajutorul eforturilor făcute de medici, inima ei a început din nou să bată, după 72 de ore. O înregistrare video cu pacienta a fost prezentată de televiziunea chineză CCTV.

Conform doctorilor chinezi, tensiunea, bătăile inimii şi ritmul respiraţiei pacientei s-au restabilit la nivelul normal de marţi. Tânăra este conştientă şi poate comunica. Medicii spun însă că sunt în continuare probleme cu funcţionarea rinichilor şi a membrelor, dar speră că tratamentul aplicat va da în curând roade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Tânără căreia nu i-a mai bătut inima 72 de ore, salvată într-un spital din China (Video)