Antena Meniu Search
x

Tancurile ucrainene au ajuns la Kiev

Noii lideri de la Kiev ar putea fi nevoiţi să poarte un război pe două fronturi.

Vezi și

 Noii lideri de la Kiev ar putea fi nevoiţi să poarte un război pe două fronturi. În timp ce armata continuă ofensiva în zonele ocupate de separatişti, pe străzile capitalei au fost zărite mai multe tancuri. Coincidenţă sau nu, asta s-a întâmplat chiar în ziua în care oamenii care încă mai stau pe Euromaidan au ridicat din nou vocea.

Piaţa Independenţei din Kiev a fost din nou scena unei bătălii cumplite. Protestatarii, ce dorm sub cerul liber de jumătate de an, au luat foc la vederea angajaţilor municipalităţii, care au încercat să le strângă corturile.

Manifestanţii au făcut cocktailuri Molotov pe care le-au aruncat spre oamenii legii şi au înălţat munţi de cauciucuri, cărora le-au dat foc. Chiar şi un preot s-a alăturat ofensivei, fiind împiedicat în ultima clipă de protestatari să îi atace pe soldaţii ucraineni, care s-au văzut nevoiţi să abandoneze misiunea de curăţare a Maidanului.

Coincidenţă sau nu, tot ieri, pe străzile din Kiev au putut fi zărite mai multe tancuri, transportate de camioanele armatei. Lupte grele se dau, în aceste zile, şi în estul Ucrainei. Cel puţin o persoană a fost ucisă, iar alte două au fost rănite în Doneţk, după ce un spital din centrul oraşului a fost atacat cu obuze. Alţi trei civili au fost omorâţi într-un atac similar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Tancurile ucrainene au ajuns la Kiev