Antena Meniu Search
x

Ţara cu zero cazuri de Covid în aproape doi ani a înregistrat peste 3.000 de infectări într-o săptămână. Cadrele medicale sunt depăşite de situaţie

Țara din Pacific nu înregistrase niciun caz de Covid-19 de la începutul pandemiei până săptămâna trecută. În acest moment, cadrele medicale luptă să facă față numărului de infectări.

de Antonia Roşu

la 15.08.2022, 11:08

Ţara cu 0 cazuri de Covid în aproape doi ani a înregistrat peste 3.000 de infectări într-o săptămână. Cadrele medicale sunt depăşite de situaţie
Ţara cu 0 cazuri de Covid în aproape doi ani a înregistrat peste 3.000 de infectări într-o săptămână. Cadrele medicale sunt depăşite de situaţie - Profi Media

După ce au reuşit să evite cu succes timp de doi ani de pandemia de Covid-19, Insulele Marshall se chinuie acum să ţină sub control răspândirea infecțiilor, care s-au triplat de la detectarea primelor cazuri din urmă cu o săptămână.

Numărul de cazuri pozitive în țara Pacificului de Nord, care are o populație de aproximativ 60.000 de persoane, a crescut vertiginos, relatează The Guardian. Autorităţile au raportat peste 3.000 de îmbolnăviri, cu patru decese cauzate de Covid și șapte internări în spital.

O mie de cazuri au fost raportate duminică în capitala Majuro, „aproape dublu față de ziua precedentă”, a declarat secretarul Ministerului Sănătăţii, Jack Niethendal. Acesta a spus că aproximativ 75% dintre testele Covid au fost pozitive, ceea ce el a numit „o rată de pozitivitate incredibil de mare”.

Primele testări pozitive din octombrie 2020 şi până acum

Insulele Marshall au o rată de vaccinare de 70%. Națiunea a înregistrat primele cazuri de infectare abia în octombrie 2020, când doi călători din Statele Unite ale Americii au fost testați pozitiv. Niciun caz de îmbolnăvire nu a mai fost raportat până luna aceasta.

Insulele Marshall au fost una dintre primele țări care și-au închis granițele, interzicând orice zbor începând cu 8 martie 2020, asta cu câteva zile înainte ca Organizația Mondială a Sănătății să declare răspândirea virusului Covid ca fiind o pandemie globală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Ţara cu zero cazuri de Covid în aproape doi ani a înregistrat peste 3.000 de infectări într-o săptămână. Cadrele medicale sunt depăşite de situaţie