Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ţara din Europa care sterilizează ţânţarii, pentru a nu mai transmite boli. Cercetătorii eliberează apoi insectele în natură

Un laborator din Valencia a început să sterilizeze zeci de mii de ţânţari tigru, pentru a combate bolile transmise de insecte, precum febra dengue, dar şi pentru a reduce eficient populaţia lor. 

de Redactia Observator

la 02.08.2024 , 14:06

Cu ajutorul unui accelerator de electroni, cercetătorii spanioli sterilizează populaţia de masculi ţânţari, a căror înţepătură nu transmite boli. După ce aceştia sunt sterilizaţi, insectele sunt eliberate înapoi în natură. În fiecare zi, cercetătorii eliberează aproape 45.000 de ţânţari tigru.

Ţânţarul-tigru, tot mai comun în Europa

Această specie a devenit tot mai comună în Europa, din cauza schimbărilor climatice.

Vezi și

Perioadele tot mai lungi de căldură creează un mediu propice pentru înmulţirea lor. 

Tânţarul-tigru este purtătorul a peste 20 de boli tropicale grave. Printre altele, acesta poate transmite virusul West Nile. Denga este un alt virus periculos care poate produce febră mare, convulsii şi hemoragii. Astfel de complicații severe pot duce la deces.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Ştiri externe » Ţara din Europa care sterilizează ţânţarii, pentru a nu mai transmite boli. Cercetătorii eliberează apoi insectele în natură