Antena Meniu Search
x

Video Țara din UE în care statul îţi scoate maşina la licitaţie dacă depăşeşti viteza cu 80 km/h

Atenţie la viteză dacă aveţi drum în Austria! Începând de luna viitoare, poliţiştii vor putea să confişte şi chiar să scoată la licitaţie maşinile celor ce depăşesc limita de viteză atât în localitate, cât şi în afara ei. Legea va fi aplicată în cazurile în care şoferul va fi prins cu peste 80 sau 90 de kilometri peste limita de viteză. Nu contează dacă conducătorul auto se află la prima abatere.

de Redactia Observator

la 20.02.2024, 21:48

Țara din UE în care statul îţi scoate maşina la licitaţie dacă depăşeşti viteza cu 80 km/h
Țara din UE în care statul îţi scoate maşina la licitaţie dacă depăşeşti viteza cu 80 km/h

Austria dorește să reducă numărul de accidente și ia măsuri drastice în 2024. În cazul în care șoferii depășesc viteza legală atât în localitate, dar și în afara ei, mașina poate fi confiscată și scoasă la licitație. Statisticile arată că viteza excesivă a fost una dintre principalele cauze ale accidentelor grave de ani de zile în întreaga UE, potrivit newsrnd.com.

Austria și-a propus obiectivul de a reduce semnificativ numărul de accidente rutiere până în 2030. Ca parte a acestui plan, au fost introduse o serie de măsuri obligatorii pentru 2024. De la 1 martie 2024, Austria nu va mai manifesta toleranță la viteză și va înăspri regulile. Oricine conduce prea repede și nechibzuit în Austria trebuie să se aștepte la sancțiuni severe.

Când se aplică confiscarea și scoaterea la licitație a unui autoturism?

1. Depășirea semnificativă a vitezei:

În localitate: Depășirea limitei de viteză cu peste 60 km/h (de exemplu, conducerea cu 100 km/h într-o zonă cu limită de 40 km/h)

În afara localităților: Depășirea limitei de viteză cu peste 70 km/h (de exemplu, conducerea cu 150 km/h pe o autostradă cu limită de 80 km/h)

2. Viteză extrem de mare:

Zonele urbane: Depășirea limitei de viteză cu peste 80 km/h (de exemplu, conducerea cu 120 km/h într-o zonă cu limită de 40 km/h)

În afara zonelor urbane: Depășirea limitei de viteză cu peste 90 km/h (de exemplu, conducerea cu 170 km/h pe o autostradă cu limită de 80 km/h)

Riscul confiscării definitive:

Prima abatere: Există riscul ca vehiculul să fie confiscat imediat, chiar la prima abatere, dacă viteza depășește valorile menționate la punctul 2.

Recidivă: Confiscarea definitivă este valabilă și pentru recidiviștii care circulă cu viteză excesivă, indiferent de valoarea cu care depășesc limita.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Țara din UE în care statul îţi scoate maşina la licitaţie dacă depăşeşti viteza cu 80 km/h