Antena Meniu Search
x

Ţara în care rujeola face ravagii: Aproape 160 de copii morţi şi mii de cazuri raportate. Decesele s-au dublat în doar câteva zile

Epidemia de rujeolă din Zimbabwe a ucis cel puţin 157 de copii, peste 2.000 de cazuri fiind raportate în ţară, a anunţat, marţi, guvernul, relatează AFP. Numărul cazurilor a crescut rapid de la apariţia primului caz la începutul lunii august. Decesele raportate aproape s-au dublat în mai puţin de o săptămână.

de Redactia Observator

la 17.08.2022, 10:35

- Profimedia Images

''Pe 15 august, cifrele totale din ţară se ridicau la 2.056 de cazuri şi 157 de decese'', a declarat ministrul Informaţiei, Monica Mutsvangwa, în timpul unei conferinţe de presă. Mutsvangwa a mai spus că guvernul va intensifica campaniile de vaccinare şi că intenţionează să folosească fondul naţional pentru dezastre ''pentru a face faţă situaţiei de urgenţă''. De asemenea, guvernul va cere liderilor tradiţionali şi religioşi să îndemne oamenii să se vaccineze. Anterior, Ministerul Sănătăţii a precizat că focarul a izbucnit din cauza adunărilor religioase.

Virusul rujeolei atacă în principal copiii. Printre cele mai grave complicaţii se numără orbirea, diareea şi infecţiile respiratorii grave. Simptomele sunt o erupţie roşie care apare mai întâi pe faţă şi se extinde pe restul corpului.

Rujeola era frecventă în trecut, dar acum poate fi combătută prin vaccin

În aprilie, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat că Africa se confruntă cu o creştere a bolilor care pot fi prevenite prin vaccinare, în special cu rujeola. Cazurile consemnate au crescut cu 400% în primul trimestru al anului 2022 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2021, din cauza întârzierii vaccinării copiilor, a subliniat biroul OMS din Africa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Ţara în care rujeola face ravagii: Aproape 160 de copii morţi şi mii de cazuri raportate. Decesele s-au dublat în doar câteva zile