Antena Meniu Search
x

Taylor Swift a fost desemnată "Persoana Anului 2023". Artista a fost aleasă în locul lui Vladimir Putin, Barbie sau regele Charles

Revista Time a desemnat-o pe Taylor Swift drept "Persoana Anului 2023", reușind să se impună în fața altor 8 propuneri luate în considerare de către echipa editorială. Printre acestea se numără: Vladimir Putin, Barbie, regele Charles al III-lea, Xi Jinping, Sam Altman, procurorii care au instrumentat dosarele lui Donald Trump și Jerome Powel și cei care au participat la greva actorilor și scenariștilor de la Hollywood.

de Adrian Popovici

la 06.12.2023, 15:49

Taylor Swift, "Persoana Anului 2023"
Taylor Swift a fost desemnată "Persoana Anului 2023". Artista a fost aleasă în locul lui Vladimir Putin, Barbie sau regele Charles - Profimedia

"Alegerea unei persoane care să reprezinte cele opt miliarde de oameni de pe planetă nu este o sarcină ușoară. Noi am ales o persoană care reprezintă bucuria. Cineva care aduce lumină în lume", a declarat Sam Jacobs, redactorul-șef al revistei, în cadrul emisiunii "Today" de la NBC, miercuri dimineață. "Ea a fost ca vremea, a fost peste tot".

"Realizările pe care le are Swift ca artistă - din punct de vedere cultural, critic și comercial - sunt atât de numeroase, încât enumerarea lor pare aproape inutilă. Ca vedetă pop, ea se află într-o companie selectă, alături de Elvis Presley, Michael Jackson și Madonna; ca compozitoare, a fost comparată cu Bob Dylan, Paul McCartney și Joni Mitchell. Ca femeie de afaceri, a construit un imperiu care valorează, conform unor estimări, peste 1 miliard de dolari. Și ca celebritate - care, prin faptul că este femeie, este cercetată cu atenție pentru orice, de la cu cine se întâlnește până la ce poartă - ea a atras de mult timp atenția constantă și știe cum să o folosească", explică revista Time.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine a mai primit premiul de "Persoana Anului" înainte de Taylor Swift?

Pe acelaşi subiect

Time acordă acest titlu "persoanei, grupului sau conceptului care a avut cea mai mare influență asupra lumii în ultimele 12 luni". Lansat ca un artificiu de marketing în anii 1920, premiul a continuat să stârnească controverse de-a lungul timpului, asta într-o lume în care presa tipărită și-a pierdut tot mai mult din cota de piață, scrie New York Times.

Anul trecut, când Rusia a invadat Ucraina, revista a acordat această distincție lui Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei, și "spiritului Ucrainei".

Revista l-a desemnat pe Elon Musk persoana anului 2021. "Cu o mișcare a degetului său, piața bursieră urcă sau se prăbușește", a scris revista la acea vreme.

În 2020, Joe Biden și Kamala Harris, pe atunci președinte ales și vicepreședinte ales al Statelor Unite ale Americii, au obținut acest titlu, iar în 2019 premiul a ajuns la activista Greta Thunberg.

În lunga istorie a acestui premiu, revista Time a făcut o serie de alegeri care continuă să creeze controverse chiar și la câteva decenii de la momentul în care au fost anunțate. Persoanele anului nu au fost întotdeauna lipsite de controverse. În 1938, Time l-a ales pe Adolf Hitler, iar revista i-a acordat această onoare lui Iosif Stalin de două ori, în 1939 și în 1942.

În 1972, revista a premiat "parteneriatul improbabil" dintre președintele american Richard M. Nixon și consilierul său pentru securitate națională, Henry Kissinger.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Dacă v-aţi achiziţiona o maşină nouă, aţi opta pentru un autoturism electric?
Observator » Stiri externe » Taylor Swift a fost desemnată "Persoana Anului 2023". Artista a fost aleasă în locul lui Vladimir Putin, Barbie sau regele Charles