Antena Meniu Search
x

Curs valutar

O companie japoneză trebuie să plătească despăgubiri rudelor unui bărbat care s-a sinucis la 102 ani

Operatorul centralei nucleare Fukushima, Tepco, a fost condamnat să plătească despăgubiri  rudelor unui bărbat care și-a pus capăt zilelor, la 102 ani.

de Redactia Observator

la 20.02.2018 , 18:20

Fumio Okubo

Operatorul centralei nucleare Fukushima, Tepco, a fost condamnat să plătească despăgubiri  rudelor unui bărbat care și-a pus capăt zilelor, la 102 ani, în urma dezastrului din 2011.

Fumio Okubo era cea mai în vârstă persoană din satul Iitate, situat la 40 de kilometri de Centrala Fukushima Daiichi, pe coasta de nord-est a Japoniei.

El s-a sinucis după ce, în aprilie 2011, Guvernul le-a ordonat locuitorilor să părăsească regiunea, contaminată de emisii radioactive provenind de la centrala devastată cu o lună mai înainte de tsunami.

Articolul continuă după reclamă
Pe acelaşi subiect

”Am trăit un pic cam mult”, le-a spus el rudelor sale după ce a aflat despre evacuare.

Un tribunal din regiune a dispus ca familia lui Fumio Okubo să primească despăgubiri în valoare de 15,2 milioane de yeni (115.000 de euro), potrivit avocatului lor, Yukio Yasuda.

Tribunalul a stabilit că sinuciderea sa a avut legătură cu ”stresul puternic” provocat de perspectiva de a fi nevoit să fugă şi de a reprezenta o povară grea pentru rudele sale.

”Este semnificativ că s-a recunoscut teribila tragedie trăită de cel mai bătrân locuitor din sat, care a vut să-şi pună capăt zilelor pe pământul său”.

Suma acordată este mai mică decât cea reclamată - 60 milioane de yeni -, însă familia nu vrea să facă apel.

Tokyo Electric Power (Tepco) a anunţat că vrea să examineze detaliat hotărârea înainte să ia o decizie în acest sens.

Sursa: news.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » O companie japoneză trebuie să plătească despăgubiri rudelor unui bărbat care s-a sinucis la 102 ani