Antena Meniu Search
x

Terapie cu plimbări la malul mării pentru pacienții cu coronavirus, în Spania

Spania se confruntă deja cu al doilea val al pandemiei. Cu peste 4.000 de infectări pe zi, secţiile de terapie intensivă sunt mereu pline. Acolo, pacienţii infectaţi duc o luptă îndelungată cu virusul. Iar pe lângă tratamentul medical, doctorii şi asistentele au mai găsit o terapie pentru pacienţi: organizează plimbări la malul mării.

de Greta Gavrilă

la 05.09.2020, 23:32

Vezi și
  • Metoda e aplicată de un spital din Barcelona.
  • Spania e în topul infecțiilor cu coronavirus în Europa.

După mai bine de două luni petrecute la terapie intensivă, Paco a respirat din nou aer proaspăt. Cu tot cu patul de spital, a ieşit la o plimbare pe faleza mării.

"Paco" Espana, pacient infectat cu COVID-19: Trebuie să ne bucurăm de fiecare clipă. În cazul meu, m-am trezit între patru pereţi, acoperit de pături şi mă întrebam: "ce caut eu aici?"

Paco a stat inconştient timp de 52 de zile iar când s-a trezit prima curiozitate a fost ce s-a întâmplat în Liga Campionilor. Acum, face parte dintr-un program, prin care medicii vor să afle care sunt beneficiile unei plimbări de 10 minute pe zi pentru pacienţi.

Andrea Escanuela, asistentă, terapie intensivă: Dintr-o dată ies afară, văd lumina zilei şi respiră aer curat. Totul este diferit. Li se schimbă foarte mult starea de spirit. Se simt mai calmi şi mai fericiţi.

"Paco" Espana, pacient infectat cu COVID-19: Dacă data viitoare, îmi dau voie să beau şi o bere la cantina spitalului, pentru mine este suficient!

Madridul rămâne unul dintre cele mai afectate oraşe europene de pandemie. Pentru copii s-a găsit însă un roboţel care le ia temperatura. Bito poate detecta simptomele specifice coronavirusului, iar cei mici văd totul ca o joacă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Terapie cu plimbări la malul mării pentru pacienții cu coronavirus, în Spania