Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Focuri de armă şi panică în Australia. Un militant ISIS a ucis un bărbat şi a luat ostatică o femeie

S-a întâmplat într-un hotel din Melbourne, acolo unde atacatorul s-a baricadat pentru mai multe ore. Când a ieşit din clădire, individul a deschis focul. A fost împuşcat mortal de poliţişti.

de Redactia Observator

la 06.06.2017 , 22:08

S-a întâmplat într-un hotel din Melbourne, acolo unde atacatorul s-a baricadat pentru mai multe ore. Când a ieşit din clădire, individul a deschis focul. A fost împuşcat mortal de poliţişti.

Focuri de armă, teroare şi panică. Forţele de ordine se mobilizează pentru a pătrunde în hotelul din Melbourne, acolo unde atacatorul s-a baricadat şi a luat o femeie ostatică.

Poliţiştii încearcă să negocieze cu teroristul. O oră mai târziu bărbatul iese din clădire şi deschide focul asupra forţelor de ordine.

Vezi și

Individul este împuşcat mortal, iar ostatica este eliberată. 

Autorităţile autstraliene au tratat de la bun început incidentul drept un act terorist. ISIS a revenidicat apoi atacul.

În timpul negocierilor, teroristul se pare că ar fi apelat o televiziune din Australia, unde ar fi făcut declaraţii şocante şi despre gruparea teroristă Al-Qaeda.

Nivelul de terorism din Australia este unul crescut. Conform autorităţilor, 12 atacuri au fost oprite de către forţele de ordine în ultimii ani.  

Potrivit autorităţilor australiene, bărbatul de origine somaleză avea antecedente penale şi fusese achitat de acuzaţia de conspiraţie în vederea unui atac terorist în Sydney, în 2009.

Trei poliţişti au fost răniţi în timpul intervenţiei dar starea lor de sănătate este stabilă.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Focuri de armă şi panică în Australia. Un militant ISIS a ucis un bărbat şi a luat ostatică o femeie