Antena Meniu Search
x

Teroristii de la Boston voiau sa comita un atac de si mai mare amploare la New York

Dupa atentatul de la maratonul din Boston, fratii teroristi ceceni aveau de gand sa comita un atac de si mai mare amploare chiar la New York, in Times Square. Cei doi s-au indreptat spre metropola, cu mai multe bombe gata sa fie detonate. Planul a esuat doar fiindca masina furata de teroristi risca sa ramana fara benzina

Vezi și

Times Square, centrul traditional al orasului New York, a scapat ca prin urechile acului de un atentat devastator. Djohar Tarnaev, teroristul capturat in viata la Boston, a marturisit ca, dupa exploziile de la maraton, el si fratele sau au hotarat, spontan, sa plece la New York pentru a detona alte cateva bombe.

Cei doi frati aveau la dispozitie sase dispozitive explozive improvizate. Unul era o bomba intr-o oala cu presiune, asemenea celor pe care le-au detonat la maraton.

Fratii au luat ostatic un automobilist si i-au cerut sa-i duca la New York. Dar si-au dat seama ca masina nu avea destul carburant. Au oprit la o benzinarie, unde soferul ostatic a reusit sa fuga. Iar mai tarziu, politistii i-au interceptat si l-au ucis pe cel mai mare dintre frati.

Times Square a mai fost, in ultimii ani, tinta unor tentative de atac terorist. In 2008, o bomba de mica putere a explodat, noaptea, la intrarea unui oficiu de recrutare, fara sa faca victime. Iar doi ani mai tarziu, o masina plina cu explozivi a fost parcata chiar in piata, dar detonatorul nu a functionat. Atentatorul, de origine pakistaneza, a fost ulterior arestat. Amenintarea terorista ii pune pe ganduri pe localnici, ca si pe numerosii turisti care trec, in fiecare zi, prin Times Square.

Djohar Tarnaev a vizitat de mai multe ori New York-ul anul trecut si chiar s-a fotografiat in Times Square. Anchetatorii incearca, acum, sa afle daca el se gandea, inca de atunci, la un atentat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Teroristii de la Boston voiau sa comita un atac de si mai mare amploare la New York