Video

Tineri în Audi RS 5, arşi de vii după ce bolidul a retezat doi copaci, s-a rupt în două şi a luat foc, în centrul Berlinului

De Veronica Micu.
Publicat: 04.02.2021, 08:16.
Actualizat: 04.02.2021, 21:43

Imagini de coşmar în Berlin, Germania, unde un Audi s-a rupt în bucăţi şi a luat foc după ce a pus la pământ doi copaci, apoi s-a înfipt cu viteză într-un container de gunoi. În bolid se aflau patru tineri cu vârste între 19 şi 21 de ani. Doi dintre ei au murit, al treilea este în comă, în timp ce şoferul a scăpat cu câteva coaste rupte.

Tineri în Audi RS 5, arşi de vii după ce bolidul a retezat doi copaci, s-a rupt în două şi a luat foc, în centrul Berlinului

capturi video YouTube / BILD

Oroarea a avut loc marți seară, în jurul orei 10.40.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului şi a audierii martorilor, polițiștii germani au stabilit că bolidul circula cu viteză excesivă, în zona Treptower Park, când, din motive încă necunoscute, șoferul a pierdul controlul volanului.

Mașina, în care se aflau șoferul și trei pasageri, toți patru cu vârste între 19 și 21 de ani, a retezat doi arbori de pe marginea drumului, apoi a intrat într-un container de gunoi.

Impactul a fost extrem de violent.

Profimedia

Bolidul - un Audi RS 5 de 450 de cai putere, în valoare de 84.000 de euro - s-a rupt în două, apoi, în doar câteva secunde, a luat foc.

Imaginile publicate de cotidianul german Bild arată dimensiunea dezastrului.

Bucăţi din maşină au zburat zeci de metri prin aer, iar martorii povestesc scene îngrozitoare. Un trecător care a văzut accidentul a suferit un şoc şi a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Un tânăr a murit pe loc, altul în drum spre spital, iar al treilea este în comă. Șoferul a fost arestat, apoi eliberat

Bilanțul dezastrului din Berlin este tragic.

Unul dintre tinerii aflați în Audi a murit pe loc, pompierii găsind cadavrul carbonizat printre fiarele mașinii, după stingerea incendiului.

Profimedia

Prietenul lui, găsit de medici în stop cardio-respirator, a fost resuscitat la fața locului, însă a încetat din viață în drum spre spital.

Doar doi dintre cei patru tineri au supraviețuit accidentului.

Profimedia

Primul a suferit arsuri de gradul III, fiind transportat în stare critică la spital, iar şoferul de 21 de ani s-a ales cu câteva coaste rupte.

Există suspiciunea unei curse ilegale de maşini

Tânărul care a produs nenorocirea a fost dus la spital, unde a şi fost arestat.

"A fost arestat în spital și urmează să fie adus în fața unui judecător, astăzi (n.r. miercuri), la cererea procurorului din Berlin. Este suspectat de omucidere din neglijență și de o cursă ilegală de mașini, cu un rezultat fatal.

Ancheta cu privire la dinamica accidentului şi identificarea victimelor este în curs de desfășurare și a fost preluată de poliţie şi procurorii Parchetului din Berlin", anunţa, ieri, Poliţia din Berlin.

Judecătorul, însă, a respins cererea de arestare înaintată de procurori, potrivit cotidianului Bild.

Procurorul general a scris pe Twitter că "nu au existat motive de detenţie".

Expert în accidente: Viteza a fost de cel puţin 150 km/oră

Limita de viteză în zona unde s-a produs accidentul este de 30 km/oră.

Siegfried Brockmann, expert german în accidente, a declarat pentru Bild că, dacă o mașină se rupe în bucăți, viteza în momentul coliziunii este de peste 80 de km/oră.

"Uitându-mă la imagini, mă întreb cum este posibil să existe supraviețuitori. Poți să trăiești după un impact frontal la 100 de km/oră, într-o berlină mare.

Cu o mașină mică sau după un un impact lateral, şansele să scapu sunt mult mai mici. Peste 100 km/oră devine critic, deoarece corpul uman nu poate rezista la astfel de sarcini. Pieptul, de exemplu, este supus unei tensiuni considerabile de către centură", a explicat Brockmann.

Expertul german a spus că bolidul circula cu cel puţin 150 km/oră, în momentul producerii accidentului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.