Antena Meniu Search
x

Zeci de mii de tone de petrol au ajuns într-un râu din Siberia

Catastrofă ecologică în Rusia. 20 de mii de tone de petrol au ajuns într-un râu din Siberia, după ce rezervorul plin cu carburant al unei centrale a cedat. Era construit pe un sol îngheţat de mii de ani care acum a început să se dezgheţe din cauza încălzirii globale. 

de Redactia Observator

la 04.06.2020, 23:56

Vezi și
  • Rezervorul plin cu carburant era construit pe un sol înghețat.
  • Catastrofa l-a făcut pe Vladimir Putin să-și piardă cumpătul.

Pata de petrol s-a întins pe o distanţă de 12 kilometri, iar zona contaminată se întinde deja pe o suprafaţă de 350 de kilometri pătraţi. Specialiştii spun că este al doilea cel mai grav accident din istoria modernă a Rusiei, iar autorităţile ruse au decretat stare de urgenţă. 

Vladimir Putin şi-a pierdut cumpătul în timpul unei conferinţe de presă. El acuză administratorii centralei şi autorităţile locale de neglijenţă şi incompetenţă. Un director al unităţii a fost deja reţinut.

Vladimir Putin, președintele Rusiei: Ce vrei să spui că ai finalizat raportul în ce priveşte această situaţie? Ce se întâmplă? Eşti guvernatorul. Aşteaptă puţin. În opinia ta, ce s-a întâmplat şi de ce autorităţile au aflat de asta abia după două zile? Ce, acum vom afla despre situaţiile de urgenţă de pe platformele sociale? Sunteţi în toate minţile acolo?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Zeci de mii de tone de petrol au ajuns într-un râu din Siberia