Antena Meniu Search
x

Tragedia din Miami putea fi evitată. Un inginer a semnalat "pagube structurale majore" la clădirea prăbuşită încă din 2019

Un inginer a semnalat ”pagube structurale majore” la placa de sub terasa piscinei, dar şi fisuri şi surpări în parcarea imobilului rezidenţial care s-a suprat ji în Florida, dezvăluie în ediţia de sâmbătă cotidianul The New York Times, relatează Reuters.

de Redactia Observator

la 26.06.2021, 16:00

Tragedia din Miami putea fi evitată. Un inginer a semnalat "pagube structurale majore" la clădirea prăbuşită încă din 2019
- Profimedia

Patru persoane au murit, iar alte 159 erau în continuare date disppărute la două zile de surparea, joi, a clădirii de 12 etaje, situată la periferia Miami, notează news.ro.

The New York Times citează un raport întocmit în octombrie 2019 de către un inginer, Frank Morabito, în vederea planificării unor lucrări care urmau să înceapă în curând.

Potrivit acestui document, cea mai mare parte a pagubelor a fost cauzată probabil de anii de expunere a materialelor de construcţie la atmosfera salină corozivă de pe coasta de sud a Floridei.

Frank Morabito nu evocă vreun risc al unei prăbuşiri a construciei, însă subliniază că reparaţii erau necesare şi vizau ”să menţină integritatea structurală” a clădirii, scrie NYT.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri externe » Tragedia din Miami putea fi evitată. Un inginer a semnalat "pagube structurale majore" la clădirea prăbuşită încă din 2019