Antena Meniu Search
x

Atac armat la o universitate din Filipine. Trei persoane, ucise la ceremonia de absolvire

Trei persoane au fost împuşcate mortal duminică, la o ceremonie de absolvire a unei universități din capitala Filipinelor, a declarat poliția, conform Reuters. Printre victime se numără şi un fost primar al unei regiuni sudice din capitala Manila.

de Antonia Roşu

la 25.07.2022, 11:42

Trei oameni au fost împuşcaţi mortal la ceremonia de absolvire a unei facultăţi de prestigiu, din Filipine
Trei oameni au fost împuşcaţi mortal la ceremonia de absolvire a unei facultăţi de prestigiu, din Filipine - Profi Media

Șeful poliției locale din Quezon City, Remus Medina, a spus că atacul pare să fi urmărit asasinarea fostului primar al orașului Lamitan, Rose Furigay.

Atacatorul, rănit într-un schimb de focuri cu un ofițer de securitate aflat în campus și arestat după o urmărire cu mașina, se afla acum în custodia autorităţilor, a declarat şeful poliţiei.

„Se pare că a fost un asasin hotărât”, a spus Medina, adăugând faptul că au fost găsite două arme asupra atacatorului.

Quezon face parte din regiunea capitalei Manila, o extindere urbană din 16 orașe care găzduiesc peste 13 milioane de oameni. Furigay a fost împușcată în timp ce era pe cale să participe la absolvirea fiicei sale, la facultatea de drept din Manila, una dintre cele mai prestigioase centre universitare din țară.

Pe acelaşi subiect

Suspectul, care nu avea niciun apropiat participant la absolvire, este originar din provincia Basilan, un bastion al lui Abu Sayyaf, un grup extremist pro-islamist cunoscut pentru banditism și răpire. Celelalte două victime sunt un fost ofițer de securitate din campus și un bărbat neidentificat, a raportat poliția.

Universitatea a anulat ceremonia de absolvire după atac

În statul din sud-estul Asiei, atacurile armate sunt sporadice, proprietarii fiind nevoiți să aibă permise pentru a purta arme în public. Armele de foc au devenit ceva obişnuit în centrele comerciale, birouri, bănci, restaurante și chiar școli, relatează Reuters.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Atac armat la o universitate din Filipine. Trei persoane, ucise la ceremonia de absolvire