Antena Meniu Search
x

Un nou deces suspect în rândul oligarhilor ruşi: magnat, găsit împuşcat în cap în piscină

Un magnat din Rusia, cu legături în compania Gazprom, a fost găsit mort în piscina propriului conac.

de Antonia Roşu

la 06.07.2022, 12:40

Oligarh rus cu legături în Gazprom, găsit mort în propria piscină
Oligarh rus cu legături în Gazprom, găsit mort în propria piscină - Yiru Voronov/e2w

Multimilionarul Yuri Voronov, în vârstă de 61 de ani, este ultimul pe lista magnaţilor ruşi care au fost găsiţi decedaţi recent în circumstanţe misterioase. Cadavrul a fost descoperit în piscina din conacul său, situat în apropiere de Sankt Petersburg, iar anchetatorii spun că a fost împuşcat în cap.

Un pistol semi-automat, de tip Grand Power, a fost găsit de către autorităţi în apropierea proprietăţii, iar căteva cartuşe goale se aflau pe fundul piscinei. Comitetul de Investigaţii Rusesc susţine că moartea oligarhului a rezultat în urma unui „conflict cu partenerii de afaceri”.

Un nou deces din seria asociaţilor Gazprom

Soţia lui Voronov a declarat că acesta era îngrijorat de săptămâni întregi din cauza partenerilor de afaceri care aveau „un comportament urât” faţă de el şi din pricina faptului că pierduse recent „o grămadă de bani”. Camerele de luat vederi din jurul proprietăţii nu au surprins niciun vizitator.

Yuri Voronov era liderul unei companii de transporturi şi logistică şi desfăşura lucrări în colaborare cu Gazprom în zona arctică. Încă cinci alţi oameni de afaceri cu legături în companie au fost asasinaţi din februarie încoace, relatează The Sun.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Un nou deces suspect în rândul oligarhilor ruşi: magnat, găsit împuşcat în cap în piscină