Antena Meniu Search
x

Video Trei ţări din Europa îşi ridică restricțiile de coronavirus, chiar dacă nu înregistrează o scădere semnificativă a cazurilor

Trei ţări europene au anunţat că vor aplica ridicarea treptată a restricţiilor, pe măsură ce campaniile de vaccinare împotriva coronavirusului avansează.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.04.2021, 14:26

Belgia, Elveția și Danemarca anunță ridicarea treptată a unor restricții - Profi Media

Belgia, Elveția și Danemarca ridică restricţiile de coronavirus

Belgia, Elveția și Danemarca anunță ridicarea treptată a unor restricții pe măsură ce vaccinările continuă. Cele trei ţări au anunţat că vor ușura treptat restricțiile de coronavirus care au fost în vigoare în ultimele luni, pentru a opri răspândirea virusului, scrie agenţia Anadolu.

Guvernul elvețian a anunțat că terasele restaurantelor și barurile vor fi deschise începând de luni, iar evenimentele culturale și sportive vor fi deschise publicului în anumite condiții. Pentru acestea, numărul participanţilor va fi limitat la 100 pentru evenimente în aer liber și la 50 pentru evenimente în interior. Anunțul a venit chiar dacă numărul de cazuri COVID-19 din Elveția nu au înregistrat o scădere semnificativă. Elveția a raportat miercuri 2.601 infecții cu coronavirus zilnic, ducând un număr de infecții totale la 627.968. Aproximativ 1,12 milioane de persoane din Elveția au primit vaccin COVID-19, aproape 13% din populația totală.

Premierul belgian Alexander De Croo a anunțat şi el că barurile și restaurantele din țară vor putea să-şi deschide terasele în aer liber începând cu 8 mai, indicând un număr tot mai mic de infecții cu coronavirus zilnic. Interzicerea călătoriilor neesențiale în UE se va încheia, de asemenea luni, în timp ce școlile redeschid. Magazinele neesențiale, coafoarele, saloanele de înfrumusețare vor putea să își deschidă ușile pe 26 aprilie. Aproximativ 1,93 milioane în Belgia au primit vaccin COVID-19, adică 16,6% din populație.

De aemenea, Guvernul danez a anunțat reducerea restricțiilor privind călătoriile internaționale în etape între 12 aprilie și 26 iunie. Planul în patru etape, care se aplică călătoriilor către și din țările din UE, include o ridicare treptată a carantinei pentru călători, în funcție de ţara de provenienţă. Aproape 977.000 de persoane din Danemarca au fost vaccinate împotriva COVID-19, sau 16,8% din populație.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Trei ţări din Europa îşi ridică restricțiile de coronavirus, chiar dacă nu înregistrează o scădere semnificativă a cazurilor